Autoru |
Poruka |
Guybrush Threepwood
|
Tema posta: Magic: The Gathering Poslato: 08 Dec 2006 14:28 |
|
 |
Pirate wannabe |
 |
Pridružio se: 06 Maj 2006 17:24 Postovi: 2598 Lokacija: near Monkey Island
|
Da li neko u Pazovi igra ovu igru? Ovde možete da postujete zanimljivosti, pitanja, nedoumice, taktike i sve vezano za MTG...
Za one koji ne znaju o èemu se radi: Magic: The Gathering je igra sa kartama (tzv. Trade Card Game), gde ste vi u ulozi èarobnjaka, a karte u rukama su vaše magije.
Da bi igrali potreban vam je špil (deck) karata i protivnik koji ima svoj špil. Karte se dele na: zemlje (lands), èudovišta (creatures), razne vrste magija (instant, sorcery, enchantment) i unikatne predmete (artifacts), i postoje razne vrste svih ovih karata koje se ogledaju prema boji. Tako postoje deckovi sledeæih boja: beli (odbrana i život), plavi (kontrola), zeleni (snaga), crveni (uništavanje) i crni (smrt). Pošto su sve karte raznovrsne, možete praviti unikatne deckove, i to u više boja (obièno idu u dve boje npr. plavo-crni ili belo-crveni i sl. kombinacije su proizvoljne), i nikada da ne odigrate istu partiju.
Sigurno najpopularnija igra ove vrste na svetu sa preko 6.000.000 igraèa. Pravila nisu teška, igra je veoma jednostavna i veoma igriva...
_________________ Mnogo godina kasnije, pred strojem za streljanje, pukovnik Aurelijano Buendija morao je da se seti onog dalekog popodneva kada ga je otac poveo da upozna led.
|
|
 |
|
 |
dundulajko
|
Tema posta: Poslato: 08 Dec 2006 16:24 |
|
Pridružio se: 06 Dec 2006 13:31 Postovi: 76
|
aha
pika se i to bash cesto....
_________________ Sta za vas znaci biti seksi?
Znaci da osoba odise svezinom kao lenor i da se krece kao na reklami za farbe za intenzivnu kosu.
|
|
 |
|
 |
krumplja
|
Tema posta: Poslato: 08 Dec 2006 17:13 |
|
Pridružio se: 05 Dec 2006 00:15 Postovi: 17
|
nego 
|
|
 |
|
 |
Guybrush Threepwood
|
Tema posta: Poslato: 08 Dec 2006 17:42 |
|
 |
Pirate wannabe |
 |
|
Kul.
Koliko dugo igrate Magic? Sa kojim deckovima igrate? Koji su vam omiljeni?
_________________ Mnogo godina kasnije, pred strojem za streljanje, pukovnik Aurelijano Buendija morao je da se seti onog dalekog popodneva kada ga je otac poveo da upozna led.
|
|
 |
|
 |
dundulajko
|
Tema posta: Poslato: 11 Dec 2006 10:42 |
|
|
Guybrush Threepwood je napisao: Kul.  Koliko dugo igrate Magic? Sa kojim deckovima igrate? Koji su vam omiljeni?
Koliko dugo? pa.... nemam pojma, a sto se deka tice isto nemam pojma
...zavisi, preferiram najacu boju = crnu 
Znaci da osoba odise svezinom kao lenor i da se krece kao na reklami za farbe za intenzivnu kosu.
|
|
 |
|
 |
krumplja
|
Tema posta: Poslato: 11 Dec 2006 12:30 |
|
|
10-ak godina 
|
|
 |
|
 |
krumplja
|
Tema posta: Poslato: 11 Dec 2006 12:43 |
|
|
|
 |
|
 |
Guybrush Threepwood
|
Tema posta: Poslato: 11 Dec 2006 16:43 |
|
 |
Pirate wannabe |
 |
|
Poslednjih par dana igramo Dimir vs Golgari. Ovaj diskarduje, a ovaj ima dredge. Mnogo blesava kombinacija. Za nešto sitno vodi Dimir, što je dosta zanimljivo. Pogotovo što je Golgari boostovan sa 8 rare-ova i jednim wonderlandom...
|
|
 |
|
 |
dundulajko
|
Tema posta: Poslato: 12 Dec 2006 15:00 |
|
|
pravimo turnir "two headed giant", shtampamo karte(ko moze neka i gra sa pravim), format turnira - T2, ko woli nek izvoli
igracemo za jedno..... 2 nedelje
...svi su dobrodoshli..... 
|
|
 |
|
 |
Zero
|
Tema posta: Poslato: 06 Mar 2007 04:23 |
|
Pridružio se: 25 Jan 2007 13:02 Postovi: 60
|
guybrush -nisam znao da si i ti u magiji !? 
|
|
 |
|
 |
Zero
|
Tema posta: Poslato: 06 Mar 2007 04:24 |
|
Pridružio se: 25 Jan 2007 13:02 Postovi: 60
|
proveri planar chaos -mnogo bolesno... 
|
|
 |
|
 |
EtErNaL
|
Tema posta: Poslato: 06 Mar 2007 17:02 |
|
Pridružio se: 24 Sep 2006 22:49 Postovi: 282 Lokacija: Stara Pazova
|
Igram sa Izzet dekom trenutno.....Ranije sam igrao s Boros-om...
_________________ I'm broken...
|
|
 |
|
 |
Guybrush Threepwood
|
Tema posta: Poslato: 19 Mar 2007 18:14 |
|
 |
Pirate wannabe |
 |
|
Uuuu, Dimir je extra deck. Ja sam dugo igrao sa Dimirom (naravno boostovanim  ), jer smatram da je odlièan kako za odbranu, tako i za napad, a o kontroli igre da ne govorimo! Ranije sam mnogo gotivio Azorius, ali nekako mi nije davao puno opcija za napad (dobro, ne spominjite Wakestone Gargoyles  ). Za two head giant je extra. Boros mi se nekako ne dopada, ne znam...
Zero je napisao: guybrush -nisam znao da si i ti u magiji !? 
Pomalo... drugari mnogo više vole. Ja onako, uz njih... (mada ih sve deljem  he he he)
|
|
 |
|
 |
Guybrush Threepwood
|
Tema posta: Poslato: 19 Mar 2007 18:16 |
|
 |
Pirate wannabe |
 |
|
EtErNaL je napisao: Igram sa Izzet dekom trenutno.....Ranije sam igrao s Boros-om...
Al sam se istripovao! Ladno sam video Dimir! :cry: :cry: :cry:
Izzet je opasan...
|
|
 |
|
 |
|