Pazova Cafe
http://pazovacafe.com/

Centar Stare Pazove
http://pazovacafe.com/viewtopic.php?f=8&t=5342
Stranica 1 od 2

Autoru:  pa80 [ 06 Nov 2009 11:55 ]
Tema posta:  Centar Stare Pazove

U politièkim kuloarima pazovaèkih politièara se èula ideja da se zbog èestih problema sa semaforima na centru uvede kružni tok koji se u dosta sluèajeva pokazao veoma funkcionalnim. Postojao je jedino problem što bi se morali izmestiti pešaèki prelazi.
Moje,skromno,mišljenje je da to i ne bi bio problem jer dosta èesto primetim,dok vozim,da ljudi prelaze put izmedju Rajfajzena i Erste,izmedju Aik banke i pošte,Izmedju Komercijalne banke i srednje škole,izmedju kineza i foto Korzo,izmedju taksi stanice i Slovaèkog doma,izmedju vojnog odseka i Beocytija,izmedju Èmelik škole i bivšeg zatvora.
Lokal politièari su u jednoj reportaži na lokal Tv-u izjavili da su izbetonirali stazu preko puta jedinstva jer su tu primetili tragove na travi od svakodnevnog obilaženja i da su to isto uradili kod kuæe Slovaèkog popa,jer su smatrali da je to ljudska potreba.
Pa kad su veæ uradili sa tim kozijim stazicama mogli bi 'ladno da prebace pešaèke prelaze,ubace kružni tok i reše problem semafora.
Naravno treba ubaciti semafore na drugim mestima po Pazovi i proširiti strogi centar Pazove za po bar jednu voznu traku.

Interesuje me mišljenje forumaša o ovome! 8-)

Autoru:  g.Majstor [ 06 Nov 2009 12:05 ]
Tema posta:  Re: Centar Stare Pazove

pa80 je napisao:
Naravno treba ubaciti semafore na drugim mestima po Pazovi i proširiti strogi centar Pazove za po bar jednu voznu traku.


Ako se ovo uradi centar ce se rasteretiti i nece postojati potreba za kruznim tokom.

A i misljenja sam da je ipak semafor daleko bolje resenje od kruznog toka. Plus semafori i pesacki su na pravim mestima. zamislite koji bi tek bio kolaps u saobracaju da su pesacki izmesteni iz centra i da se na svakih 30 metara nalazi pesacki a i tim sistemom bi opet morali da se postave semafori i koja je onda svrha kruznog toka??? jedino praviti podzemne prolaze ...
Dakle, najbolje resenje je izmestiti ceo centar stare pazove izmedju stare i nove pazove, spojiti dve pazove i traziti status grada :)

Autoru:  pa80 [ 06 Nov 2009 12:23 ]
Tema posta: 

Ja sam i hteo da ukažem na problem prelaska puta tamo gde je opasno..

Autoru:  Zeljko [ 06 Nov 2009 12:32 ]
Tema posta: 

hmmm

Autoru:  Milly_O2 [ 06 Nov 2009 15:19 ]
Tema posta: 

Jedno pitanje, mozhda ne vezano za temu, nije mi jasno, zashto nekad ima onih saobracajaca a semafori rade?

Autoru:  samodapitam [ 06 Nov 2009 15:23 ]
Tema posta: 

Milly_O2 je napisao:
Jedno pitanje, mozhda ne vezano za temu, nije mi jasno, zashto nekad ima onih saobracajaca a semafori rade?
Da naplacuju kazne. :busted:

Autoru:  bigfoot [ 06 Nov 2009 17:01 ]
Tema posta: 

Milly_O2 je napisao:
Jedno pitanje, mozhda ne vezano za temu, nije mi jasno, zashto nekad ima onih saobracajaca a semafori rade?Zato što semafori nekada ne mogu da "podnesu" toliku neravnomernu frekvencija saobraæaja sa pojedinih pravaca, zbog takve pojave se stvaraju velike gužve. Onda je u takvim i sliènim sluèajevima neophodna "ljudska ruka", izbalansira stvar.

Autoru:  pa80 [ 06 Nov 2009 17:05 ]
Tema posta: 

Ali ih i èesto nema kada semafori ne rade !!!!

Autoru:  bigfoot [ 06 Nov 2009 17:18 ]
Tema posta: 

Odlièna tema. Baš sam danas, dok sam stajao zgužvan u koloni vozila na centru SP, razmišljao "Bože kada æe da nešto preduzmu po pitanju ovih gužvi". Te gužve su sve uèetalije u našem gradiæu. Proširiti centa za dve trake! GDE? KAKO? Najveæe usko grlo u pazovi je kod POŠTE. Tu i da hoæeš nema gde da se proširi. Tu nastaje srž problema pazovaèkih gužvi. Odatle sve potièe. Ne bi ja tu ništa dirao semafore, trake proširivao, ja bih napravio OBILAZNICU OKO STARE PAZOVE. :) Jer najveæi problem ne prave staropazovèani, oni se najviše voze bicikl :), stvaraju gužve ovi prolaznici kroz pazovu. Pogotovo, ove kamiondžine koje obilaze naplatnu rampu, ili šta veæ rade. Inðija je lepo rešila problem. Od postojeæih ulica na obodu naselja, napravila obilaznicu, i to sa dve strane. Prošrila te ulice, malo sredila i zabranila kamiondžijama da se kreæu kroz centar grada.

Autoru:  Cassius [ 06 Nov 2009 17:26 ]
Tema posta: 

Istina je ovo što stopalo kaže za razlog gužvi... Ali obilaznica veæ postoji, to je auto put koji svi izbegavaju zbog putarine... Ovaj problem nije samo u Staroj Pazovi... Taj stari put Beograd-Novi Sad je preoptereæen celom dužinom, naroèito u pojedinim delovima dana... Teško da æe se tu bilo šta znaèajno promeniti u skorije vreme...
Meni je veæ postalo normalno da u nekim delovima dana izbegavam raskrsnicu na centru i da se kreæem kroz sporedne ulice, jer tako brže stignem na odredište...

Autoru:  branexer [ 06 Nov 2009 17:43 ]
Tema posta: 

Obilaznica nije autoput nikako, pobrkao si- autoput je za teretna i putnièka vozila i to ona koja idu na dulje relacije npr. NS-bg. Obilaznica je dobra ideja i ona bi trebala iæi (po mom po ovom pitanju laièkom mišljenju) od ulaza u s.pazovu od indjije do izlaza prema n.pazovi i to da kruži istoènom stranom, jer je jeftinije zbog toga što ako bi išla zapadnom stranom- morala bi se forsirati pruga sa dva nadvožnjaka doka sa istoène nisu potrebni. Drugo obilaznicom više nebi bilo teretnog saobraæaja kroz centar, a time bi se stekli i uslovi za prekrasnu stvar kao što je pešaèka zona. To je moje laièko mišljenje, a ako grešim molim da me ispravite i to sa detaljnim objašnjenjem jer me zaista zanima.

Autoru:  Cassius [ 06 Nov 2009 17:54 ]
Tema posta: 

Naravno da nisam mislio da je to bukvalno obilaznica... Nego da bi služilo kao obilaznica ako bi se koristilo u meri u kojoj treba... Mada donekle i razumem ljude koji idu starim putem kako bi izbegli naplatu putarine...

Prava obilaznica bi bila preskupa investicija i mislim da se ne bi isplatila, pa zbog toga niko iz vlasti i ne razmišlja o tome kao o realnoj moguænosti...

----------- Dopuna: 06 Nov 2009 16:54 ---------

Kroz opštinu prolaze dva autoputa i sad još da pravimo obilaznicu... Zamisli taj sluèaj... Problem je što niko ne koristi autoput jer se on plaæa...

Autoru:  pa80 [ 06 Nov 2009 17:59 ]
Tema posta: 

Možda bi i jeftinije bilo staviti dva kioska (recimo dva Futurina kioska koji su ovih dana nestala) na izlaz sa auto puta i ulaz na auto put i naplaæivati putarinu,kao što je kod Indjije i Beške uradjeno.

Autoru:  Cassius [ 06 Nov 2009 18:09 ]
Tema posta: 

pa80 je napisao:
Možda bi i jeftinije bilo staviti dva kioska (recimo dva Futurina kioska koji su ovih dana nestala) na izlaz sa auto puta i ulaz na auto put i naplaæivati putarinu,kao što je kod Indjije i Beške uradjeno.


To bi rasteretilo u nekoj maloj meri, ali ne mislim da bi znaèajno pomoglo... Ipak veæina tih automobila dolazi iz pravca Batajnice... Mislim da i kamioni sve reðe koriste to iskljuèenje kako bi izbegli naplatnu rampu...

Autoru:  branexer [ 06 Nov 2009 18:10 ]
Tema posta: 

Vidi sve se isplati, infrastruktura kao obilaznica i sve što ide uz nju diže pre svega cenu zemljišta, a drugo to isto zemljište uz put, koje je bilo poljoprivredno, može biti nova industrijska zona, a to opet privlaèi investicije pogotovo na tom podruèju izmedju Dunava i ž.pruge zbog povoljnog geografskog položaja- dakle autoputa i pruge na koridoru 10, a takodje je i mesto pogodno i za izgradnju reène luke na Dunavu. To je saobraæajno èvorište drumskog, željeznièkog i reènog saobraæaja što je veoma privlaèno kako za domaæe tako i za strane investitore iz èega se može zakljuèiti da bi dugoroèno gledajuæi izgradnja obilaznice bila itekako isplativa i ekonomski, ekološki (zbog izduvnih gasova) i zbog veæ pomenute lepote grada zbog ispunjena uslova za pešaèke zone. Opet ponavljam da nisam upuæen baš najbolje kad je ta problematika u pazovi u pitanju i da je to moje laièko mišljenje. Svakako bi se takva investicija isplatila.

Stranica 1 od 2 Sva vremena su u UTC + 2 sata
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
http://www.phpbb.com/