Registruj se    Prijavite se    Forum    Pretraga    FAQ

Index boarda » Ostale teme » Kulinarstvo & Pica




Započni novu temu Odgovori na temu  [ 8 Posta ] 
Autoru Poruka
 Tema posta: Mali saveti za velike i male kuvare
 Post Poslato: 16 Jan 2008 13:22 
OffLine
Forumdžija u Razvoju!
Forumdžija u Razvoju!
Korisnikov avatar

Pridružio se: 11 Maj 2007 21:45
Postovi: 228
Ovim topic-om zelim da pomognem svima, velikim i malim kuvarima i kuvaricama, da se lakse snalaze snalaze sa "problemima" u kuhinji.

Saveti mogu biti ne samo u vezi kuvanja i spremanja obroka vec i o odrzavanju svih kuhinjskih elemenata, odlaganju hrane, organizacije pri kuvanju itd.

Pocecu sa sevetima za testa i kolace:

- Krto testo ce biti savitljivije ako se jaja posebno prvo izmute sa malo limuna pa tek onda doda u testo.

- Pre nego sto voce dodate u testo, treba ga uvaljati u ostro brasno ili secer u prahu, da ne bi palo na dno.

- Slatku pavlaku mutiti hladnu-lakse i bolje se umuti (trebalo bi da odstoji u frizideru najmanje 1h).

- Ako vam je za kolace potreban sitno izlomljen keks ili piskote, keks se moze staviti u najlon kesu i usitniti oklagijom. Isto se moze uraditi i kako vam tebaju seckani orasi.

- Ispecen kolac treba staviti na resetkastu podlogu, da se ne bi ovlazio od pare. I niposto ne hladiti kolac na promaji jer se previse isusi.

- Pre pecenja, pleh ili kalup prvo namazati otopljenim margarinom ili svinjskom mascu (margarin ce najmanje izgoreti) i posuti ostrim brasnom ili sitnim prezlama. Za posipanje se takodje moze koristiti i kokosovo brasno ili mleveni orasi.

- Testo stavljati u unapred zagrejanu rernu jer ce u suprotnim testo da splasne. (rernu ukljuciti od 15 do 20 minuta ranije).

- Takodje prilikom pecenja rernu treba sto manje otvarati, narocito na pocetku pecenja, jer tada hladan vazduh od kojeg kolac takodje moze da splasne.

- Ako se testo u kalupo odozgo zarumenelo, a kolac jos nije skroz izpecen mozemo preko staviti aluminijumsku foliju.

- Da li je kolac pecen mozemo proveriti tako sto se u sredinu zabode zasiljeno drvence. Ako se testo ne nahvata na njega i ako stapic ostane suv kolac je gotov. :)

- Ispecen kolac treba prvo ostaviti u plehu da se malo ohladi pa tek onda izruciti na resetkastu podlogu da se ohladi i sa donje strane.



Toliko od mene za sada...
Devojke nadam se da ce vam ovi saveti koristiti. :) ;) Kazem devojke jer sumnjam da ce neko od miskaraca da pece kolac, :P , OSIIIM ako ne odluci da iznenadi svoju dragu nekom poslasticom. :roll:

_________________
...If We're In Love We Should Make Love...


Vrh 
 Profil  
 
 Tema posta:
 Post Poslato: 14 Feb 2008 13:36 
OffLine
Iskusni Forumdžija!
Iskusni Forumdžija!
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Maj 2007 11:44
Postovi: 621
HM MALI SAVET ZA RASPALJIVANJE CUMURA ZA ROSTILJ

cumur nikad nemojte stavljati preko zara ili ka paliti odozdo! tako brzo izgori

jednostavno uzmite jednu salvetu i zabodite je u sredniu vec razbacanog cumura i zapalite je,cumur duze traje tako rade ljudi na brzoj klopi))

_________________
Nebrljaj po wc solji vec povuci vodu da govna odu!


Vrh 
 Profil  
 
 Tema posta:
 Post Poslato: 07 Mar 2008 03:08 
OffLine
Novi Kolač
Novi Kolač
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12 Sep 2007 19:02
Postovi: 36
Lokacija: stara pazova
e dobar ti je ovaj savet!

_________________
Rammstein is the best


Vrh 
 Profil  
 
 Tema posta:
 Post Poslato: 15 Mar 2008 01:05 
OffLine
Ugledna Forumska Persona!
Ugledna Forumska Persona!
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13 Jan 2007 23:29
Postovi: 1101
Lokacija: biblioteka
da bi vam sneg od belanaca dobro ispao posuda u kojoj mutite mora biti suva i viljuske moraju biti ciste i suve

_________________
I neglect you when I'm working
When I need attention
I tend to nag
I'm a host of imperfection
And you see past all that
I'm a peasant by some standards
But in your eyes I'm a queen
You see potential in all my flaws
And that's exactly what I need


Vrh 
 Profil  
 
 Tema posta:
 Post Poslato: 04 Apr 2008 22:58 
OffLine
Napredni Forumdžija!
Napredni Forumdžija!
Korisnikov avatar

Pridružio se: 11 Sep 2007 00:22
Postovi: 416
Lokacija: Stara Pazova
ne bih da reklamiram prodavnicu ali u Medijusu trenutno imaju filete soma koji su fenomenalni...cena je oko 170 dindzi za pakovanje od pola kile...ali vredi! :balavi:

_________________
I realized life is a game...
A tout le monde...


Vrh 
 Profil  
 
 Tema posta:
 Post Poslato: 16 Apr 2008 22:18 
OffLine
The Prvokator
Korisnikov avatar

Pridružio se: 09 Jan 2007 18:08
Postovi: 3422
Lokacija: Pazova Stara
Ja pravim minut pire za 30sec....

_________________
Boj ne bije svjetlo oružije, već boj bije lobi u američkom kongresu...

VRH
CAR
ALAL VERA
KRALJ


Vrh 
 Profil  
 
 Tema posta:
 Post Poslato: 17 Apr 2008 01:50 
OffLine
Glavni Baya!
Glavni Baya!
Korisnikov avatar

Pridružio se: 20 Apr 2006 17:52
Postovi: 5957
Lokacija: Stara Pazova
bigfoot je napisao:
Ja pravim minut pire za 30sec....


:roll2: :z7:

_________________
http://www.zeljkoart.com

http://www.youtube.com/watch?v=L50OZSeDXeA
http://www.roberthjackson.org
http://www.yale.edu/lawweb/avalon/avalon.htm


Vrh 
 Profil  
 
 Tema posta:
 Post Poslato: 20 Apr 2008 13:51 
OffLine
Iskusni Forumdžija!
Iskusni Forumdžija!
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Maj 2007 11:44
Postovi: 621
:bye: pameti :lol: :lol: :lol:

----------- Dopuna: 20 Apr 2008 12:51 ---------

po zavrsetku pecenja rostilja u posudu u koju ste stavili ispeceno meso naspite pola rakijske casice belog vina i stavite jos minut dva istu posudu na vruc rostilj samo malo da se upari

_________________
Nebrljaj po wc solji vec povuci vodu da govna odu!


Vrh 
 Profil  
 
Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
 
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 8 Posta ] 

Index boarda » Ostale teme » Kulinarstvo & Pica


Ko je OnLine

Korisnici koji su trenutno na forumu: Nema registrovanih korisnika i 1 gost

 
 

 
Ne možete postavljati nove teme u ovom forumu
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu
Ne možete monjati vaše postove u ovom forumu
Ne možete brisati vaše postove u ovom forumu
Ne možete slati prikačene fajlove u ovom forumu

Pronađi:
Idi na:  
cron
Prevod - www.CyberCom.rs