Registruj se    Prijavite se    Forum    Pretraga    FAQ

Index boarda » Ostale teme » Kulinarstvo & Pica




Započni novu temu Odgovori na temu  [ 148 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 6, 7, 8, 9, 10  Sledeća
Autoru Poruka
 Tema posta:
 Post Poslato: 26 Jan 2009 05:09 
OffLine
Iskusni Forumdžija!
Iskusni Forumdžija!
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13 Sep 2007 17:48
Postovi: 674
Lokacija: U zemlji snova
PIKANTNE LIGNjE


Slika


Priprema

1. Oèišæene lignje dobro posušite na upijajuæem papiru, a zatim ih s obe strane nožiæem zarežite.
2. Maslinovo ulje pomiešajte s Worchestershire umakom, tabascom, ðumbirom, naseckanim belim lukom, Vegetom mediteran i mlevenim indijskim orašèiæima.
3. Marinadu dobro pomešajte i njome prelijte pripremljene lignje. Ostavite ih stajati na hladnom mestu oko 2 sata.
4. Lignje izvadite iz marinade i pecite ih na dobro zagrejanim i uljem namazanim rešetkama za roštilj.
5. Pecite ih sa svake strane 5 minuta.
6. Preostalu marinadu zagrejte i njome prelijte peèene lignje.



:balavi: :balavi: :balavi: :date: :thumbsup:

_________________
Divlje su oci zelje, kao pustinjska zedj
ona sme da krade
poslednju kap sa usana
koje duvaju u jedra ljubavi...


Vrh 
 Profil  
 
 Tema posta:
 Post Poslato: 27 Jan 2009 21:58 
OffLine
Napredni Forumdžija!
Napredni Forumdžija!
Korisnikov avatar

Pridružio se: 28 Maj 2007 16:37
Postovi: 491
Lokacija: Treci kamen od sunca. (:
Karadjordjeva Shnicla



Slika


Potrebno: 500gr odreska, 150gr kajmaka, 2 jaja, brašno, prezle, so

Svinjske odreske dobro izlupajte da se istanje i omekšaju i na svaki odrezak stavite po malo kajmaka. Uvijte meso kao rolat i prièvrstite svaki komad èaèkalicom. Uvaljajte odreske prvo u braèno, umoèite ih zatim u umuæena jaja i na kraju uvaljajte u prezlu. Pržite na vrelom ulju da dok ne dobiju zlatno-žutu boju.


Njam...

_________________
Slushajte, dechko, nemoj da seresh! Znash?


(:


Vrh 
 Profil  
 
 Tema posta:
 Post Poslato: 27 Jan 2009 22:02 
OffLine
Napredni Forumdžija!
Napredni Forumdžija!
Korisnikov avatar

Pridružio se: 20 Sep 2008 19:40
Postovi: 420
Lokacija: zivim
^Paljba^ je napisao:
Karadjordjeva Shnicla



Slika


Potrebno: 500gr odreska, 150gr kajmaka, 2 jaja, brašno, prezle, so

Svinjske odreske dobro izlupajte da se istanje i omekšaju i na svaki odrezak stavite po malo kajmaka. Uvijte meso kao rolat i prièvrstite svaki komad èaèkalicom. Uvaljajte odreske prvo u braèno, umoèite ih zatim u umuæena jaja i na kraju uvaljajte u prezlu. Pržite na vrelom ulju da dok ne dobiju zlatno-žutu boju.


Njam...


ako znas i volis to da spremas, udaj se za mene i zivecemo srecno (ali ne bas i dugovecno ubice nas holesterol)

_________________
Dichtung je stvar jako slicne namene kao i prezervativ ...


Vrh 
 Profil  
 
 Tema posta:
 Post Poslato: 27 Jan 2009 22:07 
OffLine
Napredni Forumdžija!
Napredni Forumdžija!
Korisnikov avatar

Pridružio se: 28 Maj 2007 16:37
Postovi: 491
Lokacija: Treci kamen od sunca. (:
Wolim sve da spremam. (:
Ne bih da se hwalim,ali znam isto tako,i dosta toga da spremim....
Karadjordjeva je laka....


Sladoled od treshanja



Slika


Potrebno: 2 šoljice trešanja bez koštica, 2 jajeta, 1,5 kašika šeæera, 1,5 šoljica slatke pavlake, 1/4 kašièice vanile, šoljica šlaga

Oèistite trešnje od koštica. Miksirati dok ne dobijete glatku masu. Staviti ih u frižider. Dobro umutiti jaja. Njima dodati šeæer, slatku pavlaku, vanilu i šlag. Izvaditi trešnje iz frižidera i dobro izmešati s ostalom smesom. Hladiti u zamrzivaèu bar 30 minuta.

_________________
Slushajte, dechko, nemoj da seresh! Znash?


(:


Vrh 
 Profil  
 
 Tema posta:
 Post Poslato: 29 Jan 2009 14:33 
OffLine
Very Important Princess
Korisnikov avatar

Pridružio se: 26 Sep 2006 14:14
Postovi: 3391
Lokacija: kako kad
Smudj OrLi

(dodushe ja nisam koristiLa smudja nego pangu)

400 g fiLirane ribe iseci na shtapice, debLjine oko 1cm, premazati ih beLim Lukom i posoLiti
napraviti smeshu: uLupati jaje, staviti 4 kashike brashna, maLo soLi i 1 dL piva..

shtapice ribe uvaLjati u brashno, pa u smeshu i prziti na vrucem uLju dok ne porumeni (do 10 min)

sLuziti uz pomfrit i majonez :)

*ovo je recept iz Sidra, aLi sam ga ja maLo modifikovaLa.. :)

_________________
I am someone who is looking for love. Real love. Ridiculous, inconvenient, consuming, can't-live-without-each-other love.


Vrh 
 Profil  
 
 Tema posta:
 Post Poslato: 22 Mar 2009 13:04 
OffLine
Novi Kolač
Novi Kolač

Pridružio se: 03 Dec 2007 01:00
Postovi: 41
Moj otac obozava riblje specijalitete. Moracu ovo da mu pokazem.
Kod nas nema sajtova koji bi se bavili time :(
________________
Kecelje


Vrh 
 Profil  
 
 Tema posta:
 Post Poslato: 09 Apr 2009 21:30 
OffLine
Napredni Forumdžija!
Napredni Forumdžija!
Korisnikov avatar

Pridružio se: 11 Sep 2007 00:22
Postovi: 416
Lokacija: Stara Pazova
Restovana pileca dzigerica

Oprati i ocistiti 750g pilece dzigerice pa je prokuvati nekoliko minuta ( ja sam kombinovala supu sa ovim pa sam ovu dzigericu taman iskoristila da pusti lep ukus u supi pa je izvadila iz supe kad sam pripremila sve ostale sastojke).
Ostaviti da se ohladi i ocedi, pa je samleti ( ili je izgnjeciti viljuskom ako je mekana).
U serpu sipati maslinovo ulje na kome treba proprziti sitno iseckanu veliku glavicu crnog luka. Na sitnije kocke isecen 1 kg krompira baciti na onaj proprzen luk, pa preko njega i onu mlevenu dzigericu. Poklopite i restujte, dodajuci povremeno vodu. Kad je gotov krompir gotova je i dzigerica. Tek tada posoliti jelo, dodati biber i kasiku sitno seckanog persuna i za kraj preliti ili soljom mladog kajmaka ili najmasnije pavlake i promesati.
Ako ne volite puno dzigerice stavite manju kolicinu svakako ce biti izvrsno.

_________________
I realized life is a game...
A tout le monde...


Vrh 
 Profil  
 
 Tema posta:
 Post Poslato: 10 Apr 2009 00:43 
OffLine
WitchKing
Korisnikov avatar

Pridružio se: 20 Apr 2006 00:10
Postovi: 10967
Lokacija: Stara 'zova
Ovako:

Izabrati lep proletnji dan, odraditi ran ruèak, i dobro izgladneti do nekih 20h. Prošetati do Quercusa, sesti u baštu, u nadi da æe da pirka blagi povetarac, prijatan, ne hladan.

Naruèiti: Pljeskavicu od 150g u porciji, i 2 (slovima: dva) somuna potopljena u èuvenu quercus supicu. Od zaèina na tanjir staviti keèap, majonez, zelenu salatu, malo urnebesa. Malo pomfrita æete svakako dobiti, taman koliko treba.

Hladnu koka kolu naruèiti èim sednete. Pola popiti odmah da se poveæa apetit i obrok bude slaði, a pola popiti u toku jela.

Nikad ne maši recept :D

_________________
"I believe that unarmed truth and unconditional love will have the final word in reality".

Dr. Martin Luther King Jr.


Vrh 
 Profil  
 
 Tema posta:
 Post Poslato: 22 Maj 2009 17:20 
OffLine
Moderator
Moderator
Korisnikov avatar

Pridružio se: 07 Maj 2007 02:17
Postovi: 711
Lokacija: NS, SP
GRIZ KOLAC

1 solja griza
1 solja secera
1 solja (najbolje integralnog) brasna
1 solja mleka
1 solja mlevenog oraha ili bilo kakvih nuts
1 solja rendanih jabuka
1 kafena soljica ulja (mada ja to uvek smanjim za pola)
1 prasak za pecivo
1 jaje

Metnes u vrucu oven na 30-40min

Kad se o'ladi prelijes glazurom od cokolade


Polizes prste

p.s. izvinjavam se sto ubacujem 'strane reci', ali ne mogu vise da se pohvatam s razni jezici a ukljucen mi je engleski 10 sati dnevno...

_________________
I would rather fail in a cause that will ultimately triumph than to triumph in a cause that will ultimately fail. Woodrow Wilson


Vrh 
 Profil  
 
 Tema posta: Prvoklasna klopa
 Post Poslato: 28 Maj 2009 15:37 
OffLine
Forumdžija u Razvoju!
Forumdžija u Razvoju!
Korisnikov avatar

Pridružio se: 24 Jun 2007 16:20
Postovi: 143
RicMan je napisao:
Ovako:

Izabrati lep proletnji dan, odraditi ran ruèak, i dobro izgladneti do nekih 20h. Prošetati do Quercusa, sesti u baštu, u nadi da æe da pirka blagi povetarac, prijatan, ne hladan.

Naruèiti: Pljeskavicu od 150g u porciji, i 2 (slovima: dva) somuna potopljena u èuvenu quercus supicu. Od zaèina na tanjir staviti keèap, majonez, zelenu salatu, malo urnebesa. Malo pomfrita æete svakako dobiti, taman koliko treba.

Hladnu koka kolu naruèiti èim sednete. Pola popiti odmah da se poveæa apetit i obrok bude slaði, a pola popiti u toku jela.

Nikad ne maši recept :D


Bruka :D .... sjajan recepAT

..idem do Qwerdze vec sam zaslinio 'oce struja da me ubije iz laptop-a

_________________
I've got my first warn when I was born


See me !!!


See me 2!!!

├º╞É»'-H╔┘█┘▀VWc`↔PFE◙○○^↔↔▲S■╚₧║z╚▒


Vrh 
 Profil  
 
 Tema posta:
 Post Poslato: 28 Maj 2009 18:23 
OffLine
Moderator
Moderator
Korisnikov avatar

Pridružio se: 07 Maj 2007 02:17
Postovi: 711
Lokacija: NS, SP
TORTA TORTA TORTICA



Slika

Slika

Slika

Sto se tice mera sve se radi odokativno :)

Podloga:

Piskote: oblozimo tepsiju sa unutrasnje strane i stavimo 'parket', s tim sto pre nego sto piskotu smestimo, 1sek je natopimo u soku od narandze ili vocnom kompotu.

Fil: spremimo puding od vanile i jos dodamo malu kesicu zelatina, za sve to pratite uputstva na kesicama, u to jos dodamo mesano voce, jagode, maline, kupine, sta god vam dusa iste, secer (mada ja stavljam zasladjivac) ako pise u uputstcu za pravljenje zelatina da treba da prokuva - prokuvamo i stavimo da se masa hladi.

Dok se jos mlaka masu prebacimo u tepsiju koju smo prethodno oblozili piskotama.


To se malo hladi na sobnoj temperaturi a zatim ide u frizider.


Cokoladna glazura: Nabaviti cokoladu sa sto vecim procentom kakaa. Ja pomesam 99% sa obicnom cokoladom za kuvanje, stavim 4-5 kasika vode u to i istopim u mikrotalasnoj i prelijem tortu.


Kad se sve dobro ohladi, torta je spremna :)



Tip: Koristite specijalnu tepsiju koja skida 'branik' :) ili uzmite neku plicu i stavite alubal pre nego sto slozite piskote...


Prijatno :)

_________________
I would rather fail in a cause that will ultimately triumph than to triumph in a cause that will ultimately fail. Woodrow Wilson


Vrh 
 Profil  
 
 Tema posta:
 Post Poslato: 28 Maj 2009 19:36 
OffLine
Super Moderator
Super Moderator
Korisnikov avatar

Pridružio se: 31 Maj 2008 16:39
Postovi: 1473
Lokacija: Moj dom je tek maleni svitac na nebeskoj pučini...
ju što ovo dobro izgleda...

_________________
Ja, ja sam jedan običan tip, težak slučaj, potpuni mrak, mnoga mesta nose moj znak.. I to je nešto!


Vrh 
 Profil  
 
 Tema posta:
 Post Poslato: 28 Maj 2009 20:20 
OffLine
Moderator
Moderator
Korisnikov avatar

Pridružio se: 07 Maj 2007 02:17
Postovi: 711
Lokacija: NS, SP
To su slike iz moje kuhinje:D

_________________
I would rather fail in a cause that will ultimately triumph than to triumph in a cause that will ultimately fail. Woodrow Wilson


Vrh 
 Profil  
 
 Tema posta:
 Post Poslato: 28 Maj 2009 21:42 
OffLine
Glavni Baya!
Glavni Baya!
Korisnikov avatar

Pridružio se: 20 Apr 2006 17:52
Postovi: 5957
Lokacija: Stara Pazova
Veverica je napisao:
TORTA TORTA TORTICA



Slika

Slika

Slika

Sto se tice mera sve se radi odokativno :)

Podloga:

Piskote: oblozimo tepsiju sa unutrasnje strane i stavimo 'parket', s tim sto pre nego sto piskotu smestimo, 1sek je natopimo u soku od narandze ili vocnom kompotu.

Fil: spremimo puding od vanile i jos dodamo malu kesicu zelatina, za sve to pratite uputstva na kesicama, u to jos dodamo mesano voce, jagode, maline, kupine, sta god vam dusa iste, secer (mada ja stavljam zasladjivac) ako pise u uputstcu za pravljenje zelatina da treba da prokuva - prokuvamo i stavimo da se masa hladi.

Dok se jos mlaka masu prebacimo u tepsiju koju smo prethodno oblozili piskotama.


To se malo hladi na sobnoj temperaturi a zatim ide u frizider.


Cokoladna glazura: Nabaviti cokoladu sa sto vecim procentom kakaa. Ja pomesam 99% sa obicnom cokoladom za kuvanje, stavim 4-5 kasika vode u to i istopim u mikrotalasnoj i prelijem tortu.


Kad se sve dobro ohladi, torta je spremna :)



Tip: Koristite specijalnu tepsiju koja skida 'branik' :) ili uzmite neku plicu i stavite alubal pre nego sto slozite piskote...


Prijatno :)


UDAJ SE ZA MENE!!! :thumbsup:

_________________
http://www.zeljkoart.com

http://www.youtube.com/watch?v=L50OZSeDXeA
http://www.roberthjackson.org
http://www.yale.edu/lawweb/avalon/avalon.htm


Vrh 
 Profil  
 
 Tema posta:
 Post Poslato: 28 Maj 2009 21:48 
OffLine
Super Moderator
Super Moderator
Korisnikov avatar

Pridružio se: 31 Maj 2008 16:39
Postovi: 1473
Lokacija: Moj dom je tek maleni svitac na nebeskoj pučini...
MNOGO DOBRO..

_________________
Ja, ja sam jedan običan tip, težak slučaj, potpuni mrak, mnoga mesta nose moj znak.. I to je nešto!


Vrh 
 Profil  
 
Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
 
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 148 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 6, 7, 8, 9, 10  Sledeća

Index boarda » Ostale teme » Kulinarstvo & Pica


Ko je OnLine

Korisnici koji su trenutno na forumu: Nema registrovanih korisnika i 1 gost

 
 

 
Ne možete postavljati nove teme u ovom forumu
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu
Ne možete monjati vaše postove u ovom forumu
Ne možete brisati vaše postove u ovom forumu
Ne možete slati prikačene fajlove u ovom forumu

Pronađi:
Idi na:  
Prevod - www.CyberCom.rs