Registruj se    Prijavite se    Forum    Pretraga    FAQ

Index boarda » Ostale teme » Kulinarstvo & Pica




Započni novu temu Odgovori na temu  [ 148 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 5, 6, 7, 8, 9, 10  Sledeća
Autoru Poruka
 Tema posta:
 Post Poslato: 11 Maj 2008 22:53 
OffLine
Iskusni Forumdžija!
Iskusni Forumdžija!
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Maj 2007 11:44
Postovi: 621
eh extra je nema sta

_________________
Nebrljaj po wc solji vec povuci vodu da govna odu!


Vrh 
 Profil  
 
 Tema posta:
 Post Poslato: 12 Maj 2008 01:30 
OffLine
Glavni Baya!
Glavni Baya!
Korisnikov avatar

Pridružio se: 20 Apr 2006 17:52
Postovi: 5957
Lokacija: Stara Pazova
meni je za spagete najbolji sos, ragu....mleveno meso sa pecurkama...mmmmmm..to sam kupovao u konzervi u Sloveniji..ne znam da li ima ovde da se kupi..ako ima..javite mi gde.... :thumbsup: :thumbup:

_________________
http://www.zeljkoart.com

http://www.youtube.com/watch?v=L50OZSeDXeA
http://www.roberthjackson.org
http://www.yale.edu/lawweb/avalon/avalon.htm


Vrh 
 Profil  
 
 Tema posta:
 Post Poslato: 19 Jun 2008 17:29 
OffLine
Very Important Princess
Korisnikov avatar

Pridružio se: 26 Sep 2006 14:14
Postovi: 3391
Lokacija: kako kad
evo josh jedan gLup recept od mene... :)

naseckash malecku gLavicu Luka na sitne kockice, zeLenu papriku i Ljutu papriku, i maLo shunkice iLi ko shta voLi (shunka, sLanina, saLama, pechurke...whatever)...
na tefLonu to sve bLago preprziti na maLo uLja...
u medjuvremenu umutiti 2/3 jaja i preLiti ih preko svega...ne meshati nego ostaviti da se uprzi kao paLachinka...dodati origano...
prekLopiti, izvaditi iz tefLona i staviti na tanjir...
kao priLog iseckati paradajz, posoLiti i posipati bosiLjkom...
konzumira se odmah sa hLebom i jogurtom... :wicked:

_________________
I am someone who is looking for love. Real love. Ridiculous, inconvenient, consuming, can't-live-without-each-other love.


Vrh 
 Profil  
 
 Tema posta:
 Post Poslato: 19 Jun 2008 17:52 
OffLine
Ugledna Forumska Persona!
Ugledna Forumska Persona!
Korisnikov avatar

Pridružio se: 17 Sep 2007 09:40
Postovi: 1746
kiflica + kisela pavlakica... prvo zagrizesh kiflicu i kashikicom uzmesh pavlakicu i onda sve zajedno zhvacesh...i zhavcaesh...i posle progutash......mmm......

moj omiljeni recept... :blush:


Vrh 
 Profil  
 
 Tema posta:
 Post Poslato: 27 Jun 2008 11:13 
OffLine
Forumdžija u Razvoju!
Forumdžija u Razvoju!
Korisnikov avatar

Pridružio se: 11 Maj 2007 21:45
Postovi: 228
Punjeno belo meso sa suvim sljivama :thumbup:

- belo meso od jednog pleta
- oko 70-100 gr suvih sljiva
- krompir
- krastavac
- sitno seckani persun (koji divno mirise :roll: )
- so
- vegeta
- crni biber

Belo meso iseci na snicle, izlupati ako je potrebno. Posuti sitno seckanim persunon, puniti sitno seckanim sljivama i napraviti rolnice. Najbolje je uviti ih u aluminijumsku foliju da se ne bi otvorile i peci u rerni.

Krompir skivati. skuvan krompir iseci na manje kriskice i proprziti na maslacu koji e dati specifican ukus. A krastavce isecete na kolutove, posolite i servirate uz krompir.

Prijatno!

_________________
...If We're In Love We Should Make Love...


Vrh 
 Profil  
 
 Tema posta:
 Post Poslato: 27 Jun 2008 13:38 
OffLine
Moderator
Moderator
Korisnikov avatar

Pridružio se: 07 Nov 2007 18:05
Postovi: 1113
1 kg riže sa èokoladom, može da se kupi u prodavnicama zdrave hrane
1 kašika, što veæa to bolja
nešto malo mleka da ubije slatkoæu èokolade ali da ne natopi rižu
jesti što je brže moguæe

_________________
You start a conversation you can't even finish it.
You're talking a lot, but you're not saying anything.
When I have nothing to say, my lips are sealed.
Say something once, why say it again?


Vrh 
 Profil  
 
 Tema posta:
 Post Poslato: 03 Avg 2008 23:17 
OffLine
Very Important Princess
Korisnikov avatar

Pridružio se: 26 Sep 2006 14:14
Postovi: 3391
Lokacija: kako kad
Makaroni sa tunjevinom

sastojci za 4 osobe:

500g makarona ili druge testenine
1 chashica kisele pavlake
1 kesica majoneza
2 konzerve tunjevine po 250g
300g narendanog sira
po ukusu seckanih pechuraka (ja sam koristiLa bukovache, 400g)
masLine
origano

primprema: dok se testenina kuva, narendati sir, pomeshati sa ostalim sastojcima. skuvanu testeninu oprati, ocediti, i sve pomeshati, ostaviti par minuta poklopljeno, da se sjedini...

hint:
-ja kupujem uvek sveze pechurke koje posLe skuvam u sLanoj vodi...bukovache su odLichne narochito za ovu saLatu...
-takodje sam ubaciLa svez seckani ceLer

odLichno jeLo, predjeLo, saLata...kako hocete...ukusno i topLo i hLadno..a najpozitivnije je shto je za pripremu potrebno max 30min...

pa prijatno!

_________________
I am someone who is looking for love. Real love. Ridiculous, inconvenient, consuming, can't-live-without-each-other love.


Vrh 
 Profil  
 
 Tema posta:
 Post Poslato: 07 Avg 2008 09:25 
OffLine
Šunjalica
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13 Okt 2006 11:30
Postovi: 2023
Hobotnica sa krompirom (za dve osobe)

1 hobotnica srednje velicine(zamrzuta)
5 krompira srednje velicine
1 casa belog vina
biber,vegeta,maslinovo ulje,beli luk,vlasac,persun,malo aleve paprike

Hobotnicu kuvati (oko sat vremena)
Za to vreme oguliti krompir , iseci ga na malo deblje kolutove, zaciniti ga sa svim sastojcima i poredjati u vatrostalni sud.
Kada je hobotnica skuvana staviti je preko krompira i zaliti sa belim vinom i vodom u kojoj je kuvana,preko vatrostalnog suda staviti foliju i peci u rerni na 200c oko 45 minuta.
Sluziti toplo uz zelenu salatu.

_________________
Big Lebowski is the king
The Dude



:)


Vrh 
 Profil  
 
 Tema posta:
 Post Poslato: 03 Sep 2008 19:21 
OffLine
Glavni Baya!
Glavni Baya!
Korisnikov avatar

Pridružio se: 22 Maj 2006 02:05
Postovi: 5597
Lokacija: Tokyo!
DjUREK

Sastojci:

600g debljih kora
voda
mast
malo zejtina
so
djuvech iz konzervu:

Slika


Priprema:
U pola litre vode staviti 2 kashichice soli, 2 kashike supene masti i 3 zejtina. To se prokuva.
U tepsiju podmazanu staviti dve kore (treba da vise sa strane) poprskane ovom technoshtju (technost ne zhaliti, jer burek ne sme da bude suv). Zatim zguzhvati tri kore i jednu do druge stavljati preko one prve, pa posuti djuvechom i obavezno vodom, i masnotjom. Onda opet tri zguzhvane kore, poprskati dobro, ali bez djuvecha, pa tri kore, poprskati i sa djuvechom. Na kraju "zatvoriti" gibanicu onim korama shto vise, dobro je namazati technoshtju i petji. Posle 15-tak minuta, izvaditi je okrenuti - ono shto je bilo gore ide dole) i petji još 15-tak minuta.

hev fan :tokyo:

:lol: :lol: :lol:


Vrh 
 Profil  
 
 Tema posta:
 Post Poslato: 09 Sep 2008 13:53 
OffLine
Ugledna Forumska Persona!
Ugledna Forumska Persona!
Korisnikov avatar

Pridružio se: 27 Jul 2007 12:34
Postovi: 1916
Lokacija: Psy PaNaMa
Krompir, Margarin (dobrojutro) Meshati zatim tona pavlake....

_________________
http://www.tresakweb.com/index.php?aff=Ghestovac


Vrh 
 Profil  
 
 Tema posta:
 Post Poslato: 09 Okt 2008 14:17 
OffLine
Very Important Princess
Korisnikov avatar

Pridružio se: 26 Sep 2006 14:14
Postovi: 3391
Lokacija: kako kad
Veverica je napisao:
Ovo sam probala negde daleko, i salata je jako ukusna, regardless of the ingredients :)

1. tanjir-dva rendane sveze sargarepe
2. kasicicu (ne punu) secera razmutiti u malcice vode, preliti sargarepu
3. 1 kasika majoneza, ili po ukusu, ali nema potrebe da bude puno, poenta je da se samo maaalcice oseti ukus
4. pomesati sa sakom suvog grozdja

Salata je extra :)


Slika


maLo sam modifikovaLa ovu saLatu, poshto bash ne voLim te kombinacije sa suvim grozdjem, osim ako nije sa chokoLadom.. :)

znachi narendati maLo shargarepe
preLiti sa maLo shecera u vodi
dodati maLo cedjenog Limuna, par kapi (iLi vishe)
posuti pershunom
i staviti majoneza tek toLiko da se to sve homogenizuje... :)

jako ukusno...bash jeduckam...

veverice, baci josh koji recepat tipa raw food...
odLichno je, najzdravije, ukusno i nema puno sudova za pranje... :thumbup:

ja obozavam ovu saLatu, ne znam da Li sam vec postovaLa...

narendati gLavicu kupusa srednje veLichine
dodati maLo soLi
maLo shecera
maLo sirceta iLi Limunovog soka
i maaaLko uLja
oLjushtiti 2/3 jabuke i narendati, pomeshati ih sa kupusom
ubaciti origano
i recimo 100 g majoneza
to sve izmeshati i sLuziti kao saLatu uz beLo meso :)

_________________
I am someone who is looking for love. Real love. Ridiculous, inconvenient, consuming, can't-live-without-each-other love.


Vrh 
 Profil  
 
 Tema posta:
 Post Poslato: 26 Okt 2008 14:57 
OffLine
Novi Kolač
Novi Kolač
Korisnikov avatar

Pridružio se: 26 Okt 2008 13:40
Postovi: 49
Lokacija: blizu tebe :D
ARGENTINSKI ÆEVAP

Sastojci:
- mleveno juneæe meso (500 g)
- krompir (300 g)
- jaja (4 kom.)
-beli luk (5 èešnja-delova belog luka)
- crni luk (1 glavica-srednja)
- so-1/2 kašièice
- biber-po ukusu
- zaèin "C"2 kašièice
- 1 kašièica aleve paprike
-1 kisela pavlaka
-2 kesice majoneza
-1 veza seckanog peršuna
Nacin pripreme: Skuvati krompir u ljusci. Kada se skuva, izdrobiti ga kao za pire, dodati meso i umešati sa 4 žumanca. Dodati zaèin "C", so, biber, sitno iseckan crni i beli luk, alevu paprika,pola veze seckanog peršuna i sve dobro izmešati. Odvojeno umutiti 4 belanca (dok ne zapene), i sipati prezle u posebnu posudu. Od mesa praviti æevape, i valjati ih prvo u belanca pa u prezle. Pržiti na zagrejanom ulju. Posebno umutiti 1 pavlaku i 2 kesice majoneze i to preliti preko æevapa i ukrasiti sa pola veze seckanog peršuna mmmmmmmmmm >:D<

_________________
Hvala ti sto si moje nebo ulepsala najlepsim bojama,nacrtala dugu dok zvezde bacaju svoj ljubicanstveni sjaj, a mesec svoju srebrnu prasinu ))) sto si fascinirala moja prostranstva, sto si postala moja inspiracija....


Vrh 
 Profil  
 
 Tema posta:
 Post Poslato: 23 Nov 2008 09:13 
OffLine
Forumdžija u Razvoju!
Forumdžija u Razvoju!
Korisnikov avatar

Pridružio se: 11 Maj 2007 21:45
Postovi: 228
Paprike punjene krompirom

- paprika (babura)
- krompir
- persunov list
- sargarepa
- paprika (mlevena)
- luk
- paradajz (moze i pelat)
- so, biber, vegeta
- malo kima (moze i bez)

Izdinstati seckani luk, zatim dodati rendani krompir, sargarepu i malo paradajza i persun. Zaciniti sve to i puniti paprike i zatvoriti ih u kolutove isecenim paradajzom ili krompirom. Staviti u rernu da se peku.
Servirati uz salatu po zelji i obavezno pri serviranju kao prilog dodati pavlaku.

Prijatno.

_________________
...If We're In Love We Should Make Love...


Vrh 
 Profil  
 
 Tema posta:
 Post Poslato: 24 Nov 2008 03:07 
OffLine
Iskusni Forumdžija!
Iskusni Forumdžija!
Korisnikov avatar

Pridružio se: 01 Okt 2007 00:44
Postovi: 747
Lokacija: salaš u malom ritu-alu
Musaka od sardina

- sardine izreðati umesto mlevenog mesa
- manje krompira nego u klasiènoj
- više patlidžana ireckanog na kolutiæe
- crni luk, izvuæi ga u spiralama i mestimièno nabacati
- paradajz i 4 kolutiæa jabuke
- zaèiniti (ulje, so, biber, zaèin C, paprika...) ko šta voli
- peæi
- duvati i jesti :D

_________________
Nosim samo firmiranu odjeæu i ne hajem za siromahe... :duriplezi:


Vrh 
 Profil  
 
 Tema posta:
 Post Poslato: 09 Jan 2009 16:50 
OffLine
Very Important Princess
Korisnikov avatar

Pridružio se: 26 Sep 2006 14:14
Postovi: 3391
Lokacija: kako kad
Podvarak :)

ovaj recept josh niko nije postovao a to je jedno od omiLjenih jeLa poput sarme...
ja upravo pechem, pa cu nabrzaka napisati kako se sprema...

za 4 osobe
2/3 gLavice crnog Luka, oLjushtiti i iseckati...
u dubLju tepsiju sipati uLja da pokrije dno, sLoziti Luk, preko toga kiseLi kupus (prethodno opran u obichnoj vodi i procedjen) sLoziti da prekrije Luk, posuti sve shoLjicom pirincha...
posuti sa maLo kima...
sLoziti dimLjenu sLaninu iseckanu na par komada, recimo 4 (oko 400g je potrebno) i izmedju sLoziti komade dimLjene kobasice....
opet sLoziti kupus u debeLom sLoju...
zachiniti aLevom paprikom i biberom, po ukusu i vegetom...
sipati vode do vrha i peci dok voda ne ispari...oko 1h...

enjoy.... :)

_________________
I am someone who is looking for love. Real love. Ridiculous, inconvenient, consuming, can't-live-without-each-other love.


Vrh 
 Profil  
 
Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
 
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 148 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 5, 6, 7, 8, 9, 10  Sledeća

Index boarda » Ostale teme » Kulinarstvo & Pica


Ko je OnLine

Korisnici koji su trenutno na forumu: Nema registrovanih korisnika i 1 gost

 
 

 
Ne možete postavljati nove teme u ovom forumu
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu
Ne možete monjati vaše postove u ovom forumu
Ne možete brisati vaše postove u ovom forumu
Ne možete slati prikačene fajlove u ovom forumu

Pronađi:
Idi na:  
cron
Prevod - www.CyberCom.rs