Registruj se    Prijavite se    Forum    Pretraga    FAQ

Index boarda » Tehnicka strana sveta » PC&Konzole&internet » Igre
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 1 Post ] 
Autoru Poruka
 Tema posta: Gun - Korak blize Divljem Zapadu
 Post Poslato: 26 Feb 2010 19:01 
OffLine
Novi Kolač
Novi Kolač

Pridružio se: 26 Feb 2010 18:32
Postovi: 1
Jednoj sadržajno zreloj igri, poput Gun-a, kojoj nije potrebno jeftino dodvoravanje publici, malo “jaèa” doza brutalnosti, promišljeno dozirana, može samo da koristi.
Odlièno isprièana prièa predstavlja koktel elemenata proverenih Wild West legendi o zakopanom zlatu i èiste fikcije autora. Ovakva mešavina rezultovala je “ukusnim” zapletom, koji æe zasigurnopostati reper za buduæe sliène poduhvate. Sve se naravno odvija u 19. veku na Divljem zapadu i više nego oèigledno podseæa na amerièke vesterne. Inaèe u savremenom Holivudu ovaj žanr je revitalizovan nakon ostvarenja kao što su „Unforgiven“ od Clint Eastwood-a i „Open Range“ potpisanog od strane Kevin Costner-a, a Gun konaèno omoguæava da nešto od viðenog i doživimo.
Èitajuæi o igri pre nego što sam je pokrenuo, stekao sam utisak da se radi o svojevrsnom GTA klonu u kome ulogu pandura, gangstera i automobila preuzimaju šerifi, kauboji, Indijanci i konji. Ipak predoseæaj me je ovog puta prevario. Kao prvo, Gun je prilièno linearniji i kraæi od èlanova GTA serijala.
Nudi manji broj sporednih misija, a lokacije na kojima se odvija akcija su (ako uzmemo u obzir velièinu San Andreasa) prilièno ogranièene. Imajuæi u vidu da je akcenat na osnovnoj prièi, postaje vrlo jasno da je Gun ipak tipièna akciona igra u treæem licu upakovana u ambijent Divljeg zapada. Ovo naravno nije ništa loše, pogotovo ako dodam da je koncept igre u par segmenata unikatan. Jahanje konja je, recimo, sjajno uraðeno, a ruku na srce veæ smo se pomalo i uželeli kauboja i Indijanaca. Druga bitna stvar je solidno implementiran tzv. Quick Draw mod – pandan èuvenom bullet time-u – prava stvar za doèaravanje brzine potezanja i pucanja revolveraša sa Divljeg zapada.
Generalno gameplay u Gun-u nije ništa spektakularno (osim jahanja konja), no ono što æe vas držati uz monitor jeste autentièna vestern atmosfera, koja prijatno osvežava od buljuka naslova smeštenih u period Drugog svetskog rata, Tolkinov fantazijski svet ili Marvelov strip. Misije æe dizajnom držati pažnju. Akcija je dobro usklaðena sa interesantnom prièom, a to je ujedno i osnovni razlog zbog kog mi ni u jednom trenutku nije bilo dosadno.gun1
Gun nudi standardni arsenal eksploatisan na Divljem zapadu.
Pa iiimma tu raznih tipova pušaka i revolvera, fiksnih mitraljeza i topova, ma iiimma sve. Èak æe vam se pružiti prilika da odapinjete strele iz luka. Glavnog junaka posmatrate iz treæeg lica, a kao što rekoh Quick Draw je zanimljiva varijacija na veæ postojeæu temu.
Intuitivno je harmonizovan sa akcijom i daje odreðenu dozu raznovrsnosti.
Sve ovo je zaèinjeno momentima kao što je usporavanje vremena prilikom skalpiranja protivnika i sl. Ovakvi detalji mogu biti vrlo zabavni, pa èak i uèiniti da obraèun sa glavnim bajom postane lièna stvar.
Doduše, na poèetku kontrole deluju nespretno rasporeðene, ali kada ih podesite po svom ukusu i naviknete se na QD mod i pucanje iz sedla, pošteno æete se nauživati. Zadaci su po težini odmereni tako da probude takmièarski duh, a da ne izazovu frustracije kod manje iskusnih kauboja. AI je taèno onakav kakav se i može oèekivati te ne treba oèekivati doktore vojnih nauka na borbenom polju.
Muzika, zvuèni efekti i gluma su fenomenalni. Ovo me nije iznenadilo s obzirom na uloženi trud, a kvalitetni filmski pristup u naèinu prièanja prièe pravi je pogodak.
Iako igra koristi neke DirectX 9.0 shadere, ne izgleda onako kako bi trebalo da izgleda današnji hit.
Taènije, više lièi na obièan port sa konzole (govorimo o starom Xbox-u), tako da bi bilo kakve prièe o nekoj revolucionarnoj grafici viðenoj u Gun-u bile neumesne. Ipak, grafika dobija prelaznu ocenu, a njena glavna prednost je u tome što i pored proseènosti ne utièe negativno na zabavu.
Multiplayer zaboravite, ali zato možete provesti dosta vremena uz sve ono što nudi single-player kampanja.
Na primer, možete unapreðivati vašeg glavnog junaka kupovinom opreme i poboljšanjem njegovih osobina u RP fazonu.
Na kraju, šta reæi osim da æe Gun svakome, ko ga proba, pružiti nekoliko sati dobre zabave, a to je i svrha postojanja, života, vasione i svega ostalog, zar ne?
Slika

izvor: http://www.navidiku.rs


Vrh 
 Profil  
 
Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
 
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 1 Post ] 

Index boarda » Tehnicka strana sveta » PC&Konzole&internet » Igre


Ko je OnLine

Korisnici koji su trenutno na forumu: Nema registrovanih korisnika i 1 gost

 
 

 
Ne možete postavljati nove teme u ovom forumu
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu
Ne možete monjati vaše postove u ovom forumu
Ne možete brisati vaše postove u ovom forumu
Ne možete slati prikačene fajlove u ovom forumu

Pronađi:
Idi na:  
cron
Prevod - www.CyberCom.rs