Pazova Cafe
http://pazovacafe.com/

eRepublik - odlicna online igra
http://pazovacafe.com/viewtopic.php?f=55&t=5160
Stranica 1 od 1

Autoru:  milblagoja [ 16 Avg 2009 17:09 ]
Tema posta:  eRepublik - odlicna online igra

[center]Slika

eRepublik je “massively multiple player online, social networking i strategy web browser” igra koja postoji skoro dve godine stekavši veæ veliku popularnost. Zapravo se radi bukvalno o totalnoj simulaciji države u kojoj su kao graðani akteri svi živi igraèi koji to žele da budu. Sve eDržave (meðu kojima je i eSrbija) koje su zastupljene (još uvek nije ceo svet obraðen) imaju sve što je alternativa stvarnosti: sve moguæe institucije, fabrike, ministarstva…koje vode oni igraèi koji su dovoljno napredovali u igri. Sve je podložno promenama i uticaju svih ostalih igraèa što omoguæava da se sam tok istorije i buduænosti menja. Politièka i ekonomska dimenzija su glavne crte ove igre: sve se vrti oko industrije i stranaka pa je tako moguæe izdejstvovati razne zavere, potkupiti uticajnog èoveka iz strane zemlje ili se èak može desiti da u jednom trenutku vaša zemlja bude porobljena zbog neke izdaje. Dakle, vojni faktor ne mora biti odluèujuæi.

Igru startujete kao obièni graðanin. Na poèetku vas pozdravlja Platon, “otac države”, koji vas uvodi u osnovne opcije a i kasnije, tokom igre, vam je uvek dostupan ako nešto hoæete da ga pitate i podseæa vas kada nešto zaboravite da završite. Vaša osnovna dužnost je vojna obaveza pa svakodnevno morate trenirati u armiji. Da biste preživeli morate da se zaposlite u nekoj firmi kako biste mogli kupovati hranu. Te tri radnje su osnova igre i upražnjavate ih svakodnevno. Kako budete napredovali, dostizaæete nivoe (achievements): hard worker, congress member, country president, media mogul, battle hero, resistance hero, super soldier, society builder, ambassador. Ta dostignuæa ne idu po nekom redosledu, veæ svaki taj achievement ima svoj uslov (npr. Hard worker postajete kada radite 30 dana zaredom, media mogul ako steknete 1000 pretplatnika na vaše novine…).

Igra je vec opisana u nekoliko dnevnih novina u Srbiji, na radiju, pa cak i u emisji Interfejs koja se emituje na RTS-u.

Evo jedan video kako to izgleda:
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=BgoKOSH8E2s[/youtube]

U medjuvremenu eSrbija je oslobodjena od Hrvata, a sada se vodi velika borba protiv USA!

Registrujte se OVDE !! Pomozimo eSrbiji !![/center]

Stranica 1 od 1 Sva vremena su u UTC + 2 sata
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
http://www.phpbb.com/