Registruj se    Prijavite se    Forum    Pretraga    FAQ

Index boarda » Blogovi » Blogovi
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 44 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3
Autoru Poruka
 Tema posta:
 Post Poslato: 08 Okt 2009 17:42 
 
Znaèi najbolje je ignorisati sms, a poziv odbiti nego postaviti 101 put pitanje 'što' na koje te odgovor uopšte i ne zanima, zar ne.


Vrh 
  
 
 Tema posta:
 Post Poslato: 09 Okt 2009 12:35 
 
Slika

Tomindan. Svake godine kad kod bake na selo u r.srpsku oko 19-og oktobra dodjem ona se prekrsti, poljubi me u èelo, a potom skuva kavu i iznese rakiju. A, potom ispod kreveta izvuèe stari kalašnjikov pa kaže: ajde sinko opali koji metak prema crkvini (muslimansko selo) nek se èuje da si doš'o, i onda mi objasni kod kojeg domaæina ima dobrih janjaca da se kupi, da se zakolje i naražnji. Popodne kad se svi iskupimo, muškarci idu u šumu pored potoka da se peèe janje, a kad udari u glavu šljiva i piva, pjesma i rafali tutnje do kasno u noæ...


Vrh 
  
 
 Tema posta:
 Post Poslato: 09 Okt 2009 13:12 
 
Slika

Slika

Slika

Slika

Slika


Vrh 
  
 
 Tema posta:
 Post Poslato: 10 Okt 2009 17:30 
 
Vojislav Šešelj Najmladji doktor nauka u bivšoj jugoslaviji, a doktorirao je na temu: "politièka suština militarizma i fašizma". Èetnièki vojvoda i predsednik je srpske radikalne stranke. Rodjen je u Sarajevu 11.10.1954.godine. A, šta èovek o Šešelju više da napiše kad svi manje-više sve znaju o njemu. Za mene je najbolji ideolog i politèar posle drugog svetskog rata. On je neko po èijem naredjenju bih uradio bukvalno bilo šta. Napisao je mnoge knjige od kojih je (po meni) najznaèajnija "ideologija srpskog nacionalizma". Imao sam èast lièno ga upoznati i razgovarati sa njim u aprilu 2002. godine. Vojo sretan ti rodjendan!


Vrh 
  
 
 Tema posta:
 Post Poslato: 12 Okt 2009 11:31 
 
UNA JEDINA ŠTO PRKOSOM TEÈE Noæ je tiha, samo tok se èuje. Snim je kako prkosno se kreæe. Ne želi ni èut da stane, nikad, ni po svanuæu ni kad kuæa pored rijeke plane. A gorjelo je, gorjelo je što gradili su stari naši i kažem vam jasno da poštovanja nema jer im kažem nisu vaši. Noæ je tiha, jutro samo što svanulo nije. Sad još snim biserje zeleno. Zeleno je prkosno, neæe, boju neæe da mijenja. A htjeli su mijenjati u boje razne bojiti i crvenu krvavu prolili su jasno. Noæ je tiha, svanulo je jasno. Sad zelenija je još i prkosnija više. Ne da se jer preživjela je svašta, ne da, ni kapi vode svoje. Tuð je svaki htio da je pije, al hladna mu je bila jer mrzla se kad joj blizu doðe. Prkos je, snažniji no prije. Veæi nego da ga ponijet mogu. Htjeli su i njega uzeti, nisu, nisu nosit mogli. Opekli se od prkosa jakog što taknuše ga željno... Uzet dušu nisu mogli.


Vrh 
  
 
 Tema posta:
 Post Poslato: 16 Okt 2009 16:11 
 
U R. Srpskoj postoje dva naselja pod imenom Novi Grad, jedan je grad u kojem sam rodjen, a drugi je gradiæ u posavini. Kako sam saznao za ovaj drugi Novi Grad? Bio sam kod kuæe i èuo brujanje. Izašao sam na balkon i vidjeo helikoptere kod bolnice, a na ulicama autobusi, kamioni, tenkovi i sve vrvi od vojske- naša brigada se vratila odnekud sa ratišta. Strpah u džep 20-ak maraka i izadjoh da vidim jel došao neko od moje rodbine da mu kupim piva i cigara... Kad sam došao do mosta na rijeci Sani našao sam tetka i vidim na tenkovima saobraæajne table na kojima piše Novi Grad. Upitah tetka što ste poskidali table na šta mi je odgovorio da to nisu table iz našeg Novog Grada nego nekog u posavini, kojeg sad mogu preimenovati u ravni grad, jer ga je naša brigada prije par dana sravnila sa zemljom i uzela table za suvenir, reèe mi tetak onako osmjehujuæi se i dodaje da su na "koridoru" sve gradove i sela srušili i opustošili... Vojska iz Novog Grada na Uni i Sani je oslobodila Novi Grad u posavini- zanimljivo, èudno?!


Vrh 
  
 
 Tema posta:
 Post Poslato: 01 Nov 2009 11:23 
 
Dok štrumfovi mažu oèi Srbijanske javnosti hapšenjem narko-mamaca (dileri koji su namenjeni da padnu) i prave smehoteku, i deca se smeju, jer znaju koja šestorka je juèe uhapšena u NS, dok s'druge strane hrvatski predsednik napada R.Srpsku da je etnièki najèistija regija evrope sa 92% srba i 8% ostalih. Takodje napada i Dodika kao premijera da èini sve da razbije BiH, pobogu pa šta je tu èudno- to mu je posao, da to ne èini ne bi ni bio premijer. U obe srpske država tragikomièna predstava se nastavlja s'ciljem da se narod što više zbuni, a samo ne znam dokle?!


Vrh 
  
 
 Tema posta:
 Post Poslato: 02 Nov 2009 21:08 
 
Da bih rekao što želim dosta je jedna rijeè, ali tu su i ostale da bi nastanile tišinu. Da bih rekao što želim dosta je jedna ruža, jedan plamen za moje vlažne prste. Nedostaju mi ruke, nedostaje mi žito da bih te primio i da bih te zaboravio. Vjetar podiže iz pijeska tvoje ime i ono kaplje na mene poput žedne kiše. Postoje dani u kojima je sve zapisano, postoje godine i prazno lišæe jeseni. O tebi znam samo da si bila, samo da živiš, i pamtim samo ono èega se ti ne sjeæaš. Naga, ti se stidiš svoje sanjive nježnosti kao stablo koje vjetar pokriva lišæem. Daleko kao djetinjstvo koje zaboravljam ti ostavljaš svoj život kao da ti ne pripada. I sada sniježi po njemu gusta kiša i ja koji stojim kraj prozora nekog vlaka koji bez mene odlazi. Da bih rekao što mi nedostaje, izmišljam rijeèi kao što su: nikad, i zauvijek, i zauvijek.


Vrh 
  
 
 Tema posta:
 Post Poslato: 05 Nov 2009 18:13 
 
Otišao sam na trg ptica I kupio sam ptica za tebe moja ljubavi Otišao sam na trg cvijeæa I kupio sam cvijeæa za tebe moja ljubavi Otišao sam na trg željeza I kupio sam okove teške okove za tebe moja ljubavi A zatim sam otišao na trg groblja I tamo sam te tražio Ali te nisam našao Moja ljubavi. (Jacques Prévert)


Vrh 
  
 
 Tema posta:
 Post Poslato: 06 Nov 2009 09:58 
 
Spliæanka i šibenèanka došle su stanovati u NS zbog rata kao i ja, pre mene, sticajem okolnosti sedele su u klupi iza mene i smatrale me budalom, a ja njih babaserama u smislu traèanja. Jednom sam èuo spliæanku kako šibenèanci kaže za mene da nisam glup kao što izgledam, okrenuo sam se i rekao joj da mi ne daje više komplimente, na šta se osmehnula i od tad smo postali dobri prijatelji. Bila je mala pametnica, upisala karlovaèku gimnaziju, nakon toga se nagutala trodonima, pa su se preselili u neku sremsku vukojebinu da bi je odvojili od lošeg društva. Posle toga sam je samo jednom na kratko sreo. Sinoæ sam te sanjao, budi mi pozdravljena gde god da si!


Vrh 
  
 
 Tema posta:
 Post Poslato: 09 Nov 2009 21:07 
 
Onaj oseæaj ispod rebara. Ono što boli, uzima dah, izaziva mržnju, stvara želju da sve slomim, nekoga izmlatim. Ona jaka želja za neèim, a ne znam šta je to, ona me tera da napravim nešto zlo, neku štetu pa makar i sebi samom. To je sad u meni i kljuèa, kljuèaæe do kritiène taèke dok ne eksplodiram. Mada se zna desiti da odjednom prodje kao i što dodje, ali to je retkost. Možda dodje spas u zadnjem trenu. Nadam se. Ma, qrac idem da zgrabim ono što želim, da ubijem oseæaj, da zgrabi i istovremeno ubijem realan život.


Vrh 
  
 
 Tema posta:
 Post Poslato: 19 Nov 2009 15:22 
 
-Prije aprila govorili su: "Èièa, vidjeæeš kad ševa zapjeva, biæe svega. Zajmiæemo, bolan, motkama, te èetnike na položajima, rašæeraæemo ono malo stareži, tamo mlada èoeka nema, sve sami gravelji, znaš, dalo im neko staro oružje..." Kad dodje to vrijeme i ševa zapjeva u zao èas i kod njih, a srpska vojska ih sa svih strana uæera u onu kotlinu, pa napravi èudo. I gore, dobili su poraz da æe ga pamtiti. Ali braco moj, da vidiš onda jada nama Srbima. Sedamnaestero pobiše. Dvoje baciše sa terase. Dio prièe Srbina koji je sreæom izbavljen iz grada pakla - Goražda. (Srpski ratnik, novembar 1994.)


Vrh 
  
 
 Tema posta:
 Post Poslato: 20 Nov 2009 18:55 
 
Za rodjendan '91-e sjeæam se da su izmedju ostalih došli Jasna sa æerkama Anom-debeljucom i Medinom-ljepoticom, Mirza sa sestrom Esmom- dvije prirodne plavuše, a prva je radila u istoj kancelariji i svaki dan pila sa mojom starom litru badelova konjaka... Sjeæam se tad sam Medini rekao da mi se svidja, da smo cijele veèeri slušali tek izašao prvi album Hari Mata Harija, a potom do jutra bili u diskoteci hotela Una. Bio je to moj prvi pravim izlazak.
Poèeo je rat, a Mirzinog i Esminog brata Hajru, veseljaka koji je radio u željezari i u slobodno vrijeme prodavao èestitke i balone UNICEF-a, zatvaraju naši u logor na stadionu mlakve, a potom svi odlaze u njemaèku i nikad ih više nisam vidjeo. Jasna, Ana i Medina su ostale u gradu do 95-e i cijelo vrijeme smo se družili. Poslije rata sam sreo Anu mnogo puta, radi u pekari kod lovaèkog. Svratio sam kod Jasne na kavu, a ona mi je rekla da Medina studira u BL, a da staroj kažem da se Mirza udala za sarajliju, pitah je ko je to, a ona mi reèe- zna ti stara. Moram ih pronaæi i opet uspostaviti kontakt sa njima, jer je to raja vrijedna toga. Ili sam ih u svojoj glavi možda za ove godine pakla idealizovao?!


Vrh 
  
 
 Tema posta:
 Post Poslato: 24 Nov 2009 00:55 
 
Moj bivši kum je otišao u otporaše, rekao sam mu biraj mene ili njih. Izabrao je njih... Pošto imam pristup poverljivim fajlovima SRS, videh njegovo ime i prezime na listi èlanova 2000 i neke... Lièno se založih da ga kikuju iz stranke, ali mi je poslanik u skupštini Mirèiæ rekao da je mladiæ dobar za deljenje letaka, lepljenje plakata i tako to i uverio me da nema pristup nit pravo glasa u bitnim stvarima i dodao mi da treba da ostane èlan i da rinta za badava, pa æemo videti... Objasnih mu da je bio u otporu i da nije logièno da on sad bude èlan radikalne stranke i da jedan izdajnik uvek ostaje izdajnik. Posle nekoliko godina gore pomenuti poslanik mi je priznao da sam bio u pravu - prošle godine kad se stranka raspadala pacov je prvi napustio brod. I tad sam mu ljut odbrusio - jadna nam stranka kad su nam poslanici iz stranke mudri kao ti!


Vrh 
  
 
Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
 
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 44 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3

Index boarda » Blogovi » Blogovi


Ko je OnLine

Korisnici koji su trenutno na forumu: Nema registrovanih korisnika i 2 gostiju

 
 

 
Ne možete postavljati nove teme u ovom forumu
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu
Ne možete monjati vaše postove u ovom forumu
Ne možete brisati vaše postove u ovom forumu
Ne možete slati prikačene fajlove u ovom forumu

Pronađi:
Idi na:  
cron
Prevod - www.CyberCom.rs