Registruj se    Prijavite se    Forum    Pretraga    FAQ

Index boarda » Opste teme » Politika, drustvo, socijalni odnosi
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 46 Posta ]  Idi na stranicu 1, 2, 3, 4  Sledeća
Autoru Poruka
 Tema posta: Dve sahrane
 Post Poslato: 05 Nov 2013 01:56 
OffLine
Glavni Baya!
Glavni Baya!
Korisnikov avatar

Pridružio se: 20 Apr 2006 17:52
Postovi: 5957
Lokacija: Stara Pazova
Svi ste verovatno culi da su ovih dana umrla dva coveka iz javnog zivota.

Direktor RTS-a Aleksandar Tijanic i Srdja Popovic advokat.
Kao prvo neka obojica pocivaju u miru.

Kao drugo, ne mogu a da ne primetim paralele u javnosti izmedju ova dva dogadjaja.

Za Tijanica se govori kako je bio najbolji novinar u Srbiji itd itd (sto je po meni nebulozno) i Tijanic je sahranjen u Aleji Velikana dok Srdja Popovic kao borac za ljudska prava nije tamo sahranjen.
Sta vi mislite o tome?

_________________
http://www.zeljkoart.com

http://www.youtube.com/watch?v=L50OZSeDXeA
http://www.roberthjackson.org
http://www.yale.edu/lawweb/avalon/avalon.htm


Vrh 
 Profil  
 
 Tema posta: Re: Dve sahrane
 Post Poslato: 05 Nov 2013 02:15 
OffLine
WitchKing
Korisnikov avatar

Pridružio se: 20 Apr 2006 00:10
Postovi: 10981
Lokacija: Stara 'zova
Mislim da je Srđa bio čovek kakvih da je više ne bi bili ovi što jesmo.

Užasno ali užasno me nervira ovo glorifikovanje Tijanića. Ja uopšte nisam za onu "o pokojniku sve najlepše". Ne druže, budi dobar čovek dok si živ, pa zasluži. Uostalom, pametniji su lepo rekli, fenomenalan tekst Koraća, fenomenalan...

Citiraj:
Dve sahrane
Žarko Korać | 04/11/2013Jedan jedini čovek plus istina jednako većina
tradicionalna američka izreka


Ponekada se u životu, bar na kratko, društvo pokaže gotovo kristalno jasno. Kao da se uobičajena koprena viška reči, tradicionalnih tvrdnji i stalnih verbalnih nesporazuma naglo izgubi i sve što smo želeli da znamo o društvu postane potpuno vidljivo.

Nedavne smrti novinara Aleksandra Tijanića i advokata Srđe Popovića, bile su takav trenutak. Svako ko je želeo to da vidi, imao je mogućnost da Srbiju vidi izbliza, da se suoči sa stvarnim stanjem našeg društva. Jer odnos prema ove dve smrti, a još više odnos prema ova dva života, najbolji je pokazatelj dubine sloma u kome živimo.

Smrt novinara i direktora Radio Televizije Srbije Tijanića, dobila je gotovo državna obeležja. Telegrame saučešća porodici uputili su premijer i njegov zamenik, na komemoraciji je bio i neizbežni Mile Dodik, dok je premijer bio na kremaciji. Za mesto sahrane određena je Aleja zaslužnih građana u Beogradu, a više od hiljadu ljudi iz sveta estrade i društvenog života guralo se ispred video bima na groblju da to bolje vidi. Voditeljke na televizijskim programima su bile obučene u crninu i jecavim glasom su izveštavale o smrti ovog zaslužnog građanina.

Porodici Srđe Popovića državni funkcioneri nisu uputili telegrame saučešća i on neće biti sahranjen u Aleji zaslužnih građana. Njegova smrt imala je mnogo manje odjeka u medijima, sticao se utisak da su neki mediji, posebno tabloidi, nesigurni šta uopšte da napišu o borcu za ljudska prava. Pošto su godinama promovisali najgrublje kršenje ljudskih prava, ova smrt ih je podsetila da je moguće provesti jedan život braneći ta prava. Reči kojima su ga opisivali su stoga bile vrlo oprezne.

Nasuprot tome, reči kojima je opisivan novinarski rad Aleksandra Tijanića, bile su gotovo groteskne. On je „div srpskog novinarstva“, „briljantno pero“ ili „najtalentovaniji novinar posle Drugog svetskog rata“. Čak je rečeno da su ga se „političari plašili“, iako je dobro poznato da je uvek pisao zaštićen od nekog moćnog iz sveta politike. Od SKJ, preko bračnog para Milošević, pa do Vojislava Koštunice, njegovi tekstovi su jako brižljivo izbegavali da naude onima koji su imali stvarnu vlast u Srbiji. On je uvek napadao samo slabe ili one koji su izgubili vlast. Jedini put kada je divljačkom medijskom kampanjom napadao političara na vlasti, bilo je za vreme vlade Zorana Đinđića, ali tada je iza njega stajao najpopularniji političar tog trenutka i predsednik SR Jugoslavije, Koštunica. Njegove eulogije propustile su da podsete na njegove reči „ako Zoran Đinđić preživi, Srbija neće“, napisane dva meseca pre Đinđićevog ubistva. Jedan njegov bivši saradnik koji je to ipak pomenuo, čak se u tekstu o njemu jadao da „neki neće to da zaborave“!

Odjednom su zaboravljene sve užasne uvrede ovog novinara; njegovi tekstovi koji su primer neprekidnog napada na ličnost, umesto polemike o stavovima, postali su „svetli primeri novinarstva“. Čovek koji je pisao da mu je Mirjana Marković doživotna drugarica (ona ga je predložila za ministra u SPS vladi), pet dana posle političkih promena 2000. godine napisao je da je ona kriva za izborni poraz svoga muža, da bi prestao da je pominje uopšte.

Ali sve euforične pohvale na račun novinara Aleksandra Tijanića i stila njegovog pisanja, ipak su imale jednu karakteristčnu prazninu. Nijedan jedini od pisaca ovih pohvala nije uspeo da nam odgovori na suštinsko pitanje: koje društvene vrednosti i sistem moralnih stavova je ovaj novinar zastupao u životu? Za šta se najčešće zalagao, koje vrednosti su mu bile najbliže? Pisci pohvala nisu ni pokušali da odgovore na ovo pitanje, jer bi odgovor bio porazan – novinar korifej koji će počivati u Aleji zaslužnih građana, nije ih uopšte imao. Njegovi tekstovi su verbalna egzibicija proizvedena upravo da bi se sakrila njihova moralna tupost.

Advokat Popović koji neće počivati u Aleji zaslužnih građana, nasuprot novinaru korifeju, celoga života se trudio da taj moralni stav ima i da se u svom profesionalnom radu njime rukovodi. Rođen u porodici uglednog advokata, mogao je da izabere lakši put kroz život. Da radi kao advokat u očevoj kancelariji i da rutinski zastupa pred sudom klijente koji mu se obrate. Nasuprot tome, on je izabrao da besplatno brani ljude koji su došli u politički sukob sa tadašnjim režimom. Umesto da beži od tih rizičnih sudskih procesa, Srđa Popović ih je svesno birao. I time je pokazao najsvetliju stranu advokatske profesije, pravo svakog čoveka da može da računa na stvarnu odbranu pred sudom od najčešće potpuno izmišljenih političkih optužnica. Nije preterano reći da je on time vraćao dostojanstvo u velikoj meri politizovanom pravosuđu ali i optuženim ljudima. Oni su sada bili sigurni da je nekome stalo do ishoda ovih procesa.

Ovaj mršavi, ozbiljni i pomalo rezervisani čovek, postao je gotovo simbol borbe za pravdu u našoj zemlji. Za ljudsko pravo da ne možeš da budeš osuđen bez dokaza i prave odbrane. Plaćao je cenu za svoju smelost, bio je osuđen zbog verbalnog delikta, zbog onoga što je izgovorio u sudnici u Valjevu, braneći inače mog nekadašnjeg profesora književnosti u gimnaziji u Beogradu. Srđa nije posustajao, bio je branilac u gotovo svim političkim procesima u bivšoj Jugoslaviji. Njegovi bivši klijenti su postajali šefovi država u promenjenim okolnostima, ali je Srđa nastavljao svoj posao. Nisu ga interesovale sinekure i privilegije. On je zapravo neprekidno širio polje svoje borbe za ljudska prava. Nepogrešivo je osećao da to nije problem jedne ideologije, već stanja društva u kome živimo. I zato pad komunističke ideologije nije smatrao nužnim iskorakom u svet ljudskih sloboda. Koliko je bio u pravu, moglo se videti prilikom raspada bivše Jugoslavije. Varvarstvo koje je usledilo pod firmom „patriotizma“, bilo je i za njega previše. Otišao je sa porodicom na dugih deset godina u inostranstvo.

Srđa Popović nje bio čovek sa kojim se moglo uvek lako složiti. I njegov život i njegovi stavovi izazivali su kontroverze. Ali za razliku od većine drugih javnih ličnosti, svako ko je želeo polemiku sa njim, morao je da se za nju pripremi. Bio je strpljiv i umeo je da sluša i uvek je polemisao brižljivo izbegavajući da to bude lično ili uvredljivo. Nikada nisam čuo da je nekog u polemici uvredio ili ismejao. Bilo je nečeg otmenog u načinu na koji je polemisao. Ali od svojih stavova nije lako odustajao.

Dok je on bio van zemlje, ja sam upravo ušao u politiku i žrtvovao svoju naučnu karijeru. Deo moje porodice bio je u internaciji i logoru tokom Drugog svetskog rata i smatrao sam da ne mogu da ćutim dok se to zbiva sto kilometara od mesta gde živim. Životne okolnosti su nas sasvim razdvojile. Srđa Popović je smatrao da u ratnim uslovima i u potpunoj nacionalističkoj euforiji nema šta da radi u zemlji. Ali naravno nije bio pasivan u odnosu na zbivanja.

Kada se vratio, prvi nesporazum imali smo oko karaktera petooktobarskih promena. Ali postao sam mu bliži kada je preuzeo da zastupa porodicu Đinđić na procesu optuženima za organizaciju i izvršenje ubistva Zorana Đinđića. Bilo mi je veoma drago što je to prihvatio. Naročito kada je rešio da podnošenjem tužbi dovede proces do svog logičnog završetka, političkih naredbodavaca. Tada sam bio u prilici da izbliza posmatram kako jedan sjajan advokat formira mišljenje o slučaju koji zastupa i kako gradi optužnicu. Proveli smo sate zajedno i uvek je imao nova pitanja o vladi Zorana Đinđića i okolnostima pobune JSO 2001. godine. Ako neko misli da je lako formirao mišljenje o tome, jako se vara. Proveo je mnogo vremena razgovarajući strpljivo sa raznim ljudima. Hteo je da bude siguran. Uvek me je iznenađivao novim pitanjima. Bio je ne samo pametan, već i vrlo savestan čovek.

I to je poslednji veliki slučaj na kome je radio. I to je jedan od uzroka što je država uglavnom prećutala njegovu smrt.

Novinaru Tijaniću, država je sve oprostila – i što je vređao ljude i što se tukao u sudnici i što je menjao političke patrone iz vlastitih prizemnih interesa i što je bio bahat. Ona je to uradila jer je bio „njen“. Nije postavljao teška moralna pitanja o zločinima u ratu, o leševima u hladnjačama ili genocidu u Srebrenici. Naročito ne o odgovornosti srpske strane za te zločine. On je izabrao da bude zabavljač, „duhoviti hroničar“, kome se opraštaju kafanske doskočice. Uz njega, javnost i vlast su bili mirni.

Advokatu Srđi Popoviću, država nije ništa oprostila. Ni njegovo ukazivanje na užasne povrede ljudskih prava, ni njegovu osudu nezainteresovanosti društva za ratne zločine, ni njegovo stalno ukazivanje na odgovornost naše elite za rat. On je bio neprijatni svedok našeg sveopšteg moralnog pada o kome je govorio direktno i bez patetike.

I zato za borca za ljudska prava nema mesta u Aleji zaslužnih građana. Na njegovu kremaciju došlo je stotinak ljudi, ali svaki od tih ljudi znao je tačno da kaže za šta se advokat Popović borio celog života. I koje vrednosti je zastupao dosledno i hrabro.

Život i smrt Srđe Popovića potvrdili su da naše društvo još nije spremno da čuje istinu o sebi, da još uvek više voli da se pravi da moralna doslednost nije bitna u životu. I ove dve sahrane stalno će ga na to podsećati. Kao na Rembrantovoj slici „Čas anatomije doktora Tulpa“, svako je mogao da se suoči sa onim od čega je sazdan. I da svako pokaže koji od ova potpuno suprotna života mu je bliži.

_________________
"I believe that unarmed truth and unconditional love will have the final word in reality".

Dr. Martin Luther King Jr.


Vrh 
 Profil  
 
 Tema posta: Re: Dve sahrane
 Post Poslato: 05 Nov 2013 02:23 
OffLine
WitchKing
Korisnikov avatar

Pridružio se: 20 Apr 2006 00:10
Postovi: 10981
Lokacija: Stara 'zova
A o Tijaniću ima DETALJNO i ovde:

http://pescanik.net/wp-content/PDF/sluc ... janica.pdf

_________________
"I believe that unarmed truth and unconditional love will have the final word in reality".

Dr. Martin Luther King Jr.


Vrh 
 Profil  
 
 Tema posta: Re: Dve sahrane
 Post Poslato: 05 Nov 2013 02:25 
OffLine
Glavni Baya!
Glavni Baya!
Korisnikov avatar

Pridružio se: 20 Apr 2006 17:52
Postovi: 5957
Lokacija: Stara Pazova
Da, Korac je objasnio.
Zaista strasno.

_________________
http://www.zeljkoart.com

http://www.youtube.com/watch?v=L50OZSeDXeA
http://www.roberthjackson.org
http://www.yale.edu/lawweb/avalon/avalon.htm


Vrh 
 Profil  
 
 Tema posta: Re: Dve sahrane
 Post Poslato: 05 Nov 2013 09:13 
OffLine
Glavni Baya!
Glavni Baya!
Korisnikov avatar

Pridružio se: 31 Avg 2007 00:38
Postovi: 5303
Lokacija: St.Banovci
Korać i peščanik?!U pičku materinu.Od vas dvojice bolje i više nisam ni očekivao.Validni informatori demokratije i poštenja.Taj vaš Srđa,veliki borac za demokratsku Srbiju ,dok je u Americi živeo naravno,tražio bombardovanje SVOJE zemlje,Srbije.Ne zemlje kao zemlje,ne civilni deo,nego SAMO vojsku.A ko je BRE u toj vojsci nego civili bio?Debilčina.I njega da sahranimo u Aleji velikana?Čibe bre.Na smetlište istorije.I meni smeta dizanje u nebesa Tijanića,i ovo neko dodvoravanje,a svi zaboravljaju gde mu je i kad krenuo uspon,sa kim je pio kafu,čiji je ministar bio itd...Ljigavo da ljigavije ne može biti.Trebali bi da za obe strane budete realni.Nisam primetio da je Korać pomenuo ovaj detalj iz života dotičnog.Kao ni to da je branio Tuđmana,Šeksa,Šešelja,Arkana...Msm...

_________________
Lepom rečju i pištoljem,možete postići mnogo više nego samo lepom rečju.
By Al Capone


Vrh 
 Profil  
 
 Tema posta: Re: Dve sahrane
 Post Poslato: 05 Nov 2013 12:05 
OffLine
Glavni Baya!
Glavni Baya!
Korisnikov avatar

Pridružio se: 20 Apr 2006 17:52
Postovi: 5957
Lokacija: Stara Pazova
Korac i Pescanik. Pa?
Jesi ti nekad slusao Koraca sta i kako prica? Covek je u svemu zilion posto u pravu. Kamo srece da je vise takvih kao on. Trenutno, on i Brankica Stankovic su mi jedina svetla tacka u javnom zivotu koji imaju sta da kazu. Otvoreni, zestoki, bez dlake na jeziku, iskreni, koji kritikuju ovo drustvo i koji takodje kritikuju i "svoje" jel. Sto NIJE slucaj sa drugima. Srdja Popovic je bio isti takav.
Eto skoro su otisli Vojin Dimitrijevic i Srdja Popovic, Verica Barac, za sta smatram da je velika steta po nase drustvo sto ih vise nema. Ostali su samo ovi koji se ulizuju vlasti i opozicija koja samo misli na svoje dupe.
Korac je sociolog cini mi se i covek u malom prstu ima sve o ponasanju naseg drustva, zasto, sta i kako.
Al ste se uhvatili za to sto su govorili "bombardujte". Po vama su oni VISE krivi nego ovi koji su IZAZVALI bombardovanje. A cuj, Slobi je bas tesko palo sto su nas bombardovali, jedva je docekao bombardovanje, to mu vrhunac karijere bio.
Za Tijanica nemam komentara.

_________________
http://www.zeljkoart.com

http://www.youtube.com/watch?v=L50OZSeDXeA
http://www.roberthjackson.org
http://www.yale.edu/lawweb/avalon/avalon.htm


Vrh 
 Profil  
 
 Tema posta: Re: Dve sahrane
 Post Poslato: 05 Nov 2013 13:23 
OffLine
Napredni Forumdžija!
Napredni Forumdžija!
Korisnikov avatar

Pridružio se: 08 Okt 2013 11:06
Postovi: 420
Lokacija: u tvojoj glavi
@zeljko & ricma Slusao sam ga ja. Korac je moralni isrdak i peder po karakternoj osobini, a i bukvalno. Njega vise niko ne jebe ni 2% sem moralnih isrdaka, pedera, dokonih ljudi i kvislinga!

_________________
...moj pokvareni osmjeh dobro pogledaj - vidjet ces djubre kao ja ne umire...


Vrh 
 Profil  
 
 Tema posta: Re: Dve sahrane
 Post Poslato: 05 Nov 2013 13:27 
OffLine
Napredni Forumdžija!
Napredni Forumdžija!
Korisnikov avatar

Pridružio se: 08 Okt 2013 11:06
Postovi: 420
Lokacija: u tvojoj glavi
A, o tijanicu i popovicu cu napisati sto mislim kad se ohlade, glupo mi da ih pljujem dok neprodje odredjeno vreme.

_________________
...moj pokvareni osmjeh dobro pogledaj - vidjet ces djubre kao ja ne umire...


Vrh 
 Profil  
 
 Tema posta: Re: Dve sahrane
 Post Poslato: 05 Nov 2013 13:41 
OffLine
Glavni Baya!
Glavni Baya!
Korisnikov avatar

Pridružio se: 20 Apr 2006 17:52
Postovi: 5957
Lokacija: Stara Pazova
Neko iz mase zasto mislis tako o Koracu?

_________________
http://www.zeljkoart.com

http://www.youtube.com/watch?v=L50OZSeDXeA
http://www.roberthjackson.org
http://www.yale.edu/lawweb/avalon/avalon.htm


Vrh 
 Profil  
 
 Tema posta: Re: Dve sahrane
 Post Poslato: 05 Nov 2013 15:02 
OffLine
Glavni Baya!
Glavni Baya!
Korisnikov avatar

Pridružio se: 31 Avg 2007 00:38
Postovi: 5303
Lokacija: St.Banovci
Zeljko je napisao:
Korac i Pescanik. Pa?
Jesi ti nekad slusao Koraca sta i kako prica? Covek je u svemu zilion posto u pravu. Kamo srece da je vise takvih kao on. Trenutno, on i Brankica Stankovic su mi jedina svetla tacka u javnom zivotu koji imaju sta da kazu. Otvoreni, zestoki, bez dlake na jeziku, iskreni, koji kritikuju ovo drustvo i koji takodje kritikuju i "svoje" jel. Sto NIJE slucaj sa drugima. Srdja Popovic je bio isti takav.
Eto skoro su otisli Vojin Dimitrijevic i Srdja Popovic, Verica Barac, za sta smatram da je velika steta po nase drustvo sto ih vise nema. Ostali su samo ovi koji se ulizuju vlasti i opozicija koja samo misli na svoje dupe.
Korac je sociolog cini mi se i covek u malom prstu ima sve o ponasanju naseg drustva, zasto, sta i kako.
Al ste se uhvatili za to sto su govorili "bombardujte". Po vama su oni VISE krivi nego ovi koji su IZAZVALI bombardovanje. A cuj, Slobi je bas tesko palo sto su nas bombardovali, jedva je docekao bombardovanje, to mu vrhunac karijere bio.
Za Tijanica nemam komentara.Koraća sam jedino cenio kada je devedesetih bio konsultant psiholog u dečijim emisijama.Politika i ovo posle?Putuj.I ja kritikujem sve,za razliku od tebe recimo.Ja sam UVEK govorio da su za devedesete krivi i zapad,i istok,i MI sami.Vama samo Sloba i Srbi.I nije sociolog,nego psiholog.Ceniš ga a ne znaš o njemu ni osnovno. :P Kako bre nisu krivi?Borac za Srbe i bolji život tih istih Srba,a ovamo traži da se ti isti Srbi bombarduju,dok on i njegova familija lade muda u Njujorku.I šta je to onda?Kako ti to nazivaš?Il da pitamo Koraća za neki stručan naziv?DEBILIZAM,RETARDIRANOST!!!!!!!Odgovori mi na ta postavljena pitanja?Zašto VI koji ga cenite to nigde ne pominjete?I za ova suđenja?

_________________
Lepom rečju i pištoljem,možete postići mnogo više nego samo lepom rečju.
By Al Capone


Vrh 
 Profil  
 
 Tema posta: Re: Dve sahrane
 Post Poslato: 05 Nov 2013 15:43 
OffLine
Glavni Baya!
Glavni Baya!
Korisnikov avatar

Pridružio se: 20 Apr 2006 17:52
Postovi: 5957
Lokacija: Stara Pazova
Pa koje veze sto je usao u politiku i sto komentarise politicku situaciju u zemlji? Pa drustvu je to i potrebno. Sta, treba svi da cutimo i da klimamo glavom i kazemo jes jes?
Sta, treba nam Korac i Brankica Stankovic da nam kazu da se desila Srebrenica i kakve sve gadosti se desavaju u SOPSTVENOJ zemlji??? Pa ako je zaista tako onda smo mi zaista u patosu i nema nam pomoci. Slobini kadrovi NIKADA i ne bi ni rec zucnuli o svim problemima u nasoj zemlji i dalje bi govorili kako smo mi eto bespomocne zrtve i kako je Sloba bio sam protiv celog sveta, eto sta se tu moze (a za to vreme Rade Markovic i ekipa spaljuju sve dokaze koje bi potvrdili gadosti koje su oni cinili). I ne mesaj tu zlocinacku kamarilu DB-a, Slobu sa narodom. To nema nikakve veze jednim sa drugim, kad ces to ukapirati? To je bila banditsko lopovska vlast u najgorem mogucem obliku, ubijali su kad i koga stignu. Sta mislis da ce takvi opasni likovi da dodju na tv i da nam kazu "e brate ratosiljali smo se onog izdajnika Stambolica i Curuvije." I dan danas slusam obican narod kako kaze, i trebalo ih je ubiti, oni su bili izdajnici. Tebi to nista ne govori u kakvom psihickom problemu je ovaj narod???
E, i kad je koliko toliko ta banda raskrinkana, onda su polako pocele u javnost da cure informacije o tome STA SU ZAPRAVO radili, i onda se vecina naroda toboze cudi, ma jaoo to je nemoguce, pa kako to kad smo mi zrtve i nebeski narod?
Ne, ja ne branim nikoga, i zapad ima dosta krivice u svemu tome, ali najvecu odgovornost i krivicu snose ova pomenuta ekipa koja je cinila gadosti u sopstvenoj drzavi a i sire.
Pogresio sam, psiholog je, pa sta.
Hajde reci mi sta je Korac to pogresno rekao u svojim tekstovima ili govorima???
Ovo za bombardovanje ti uopste nije neki argument. Pa sta onda sto je to rekao??? I to ga cini izdajnikom?? Svasta. Znas li sta znaci biti izdajnik??
I opet vidis neku teoriju zavere u nama. Ja nista ne krijem. Pa sta ako je branio te ljude.

_________________
http://www.zeljkoart.com

http://www.youtube.com/watch?v=L50OZSeDXeA
http://www.roberthjackson.org
http://www.yale.edu/lawweb/avalon/avalon.htm


Vrh 
 Profil  
 
 Tema posta: Re: Dve sahrane
 Post Poslato: 05 Nov 2013 16:24 
OffLine
WitchKing
Korisnikov avatar

Pridružio se: 20 Apr 2006 00:10
Postovi: 10981
Lokacija: Stara 'zova
Garnet, ajde napiši šta nije tačno iz teksta, pa da pričamo o tome, sve ostalo ne bih da komentarišem. Imaš lepo navedeno čime se bavio Tijanić u životu, čime Srđan, pa možemo da pričamo o tome, ko je šta uradio za Srbiju i kako.

Korać je naravno pravi intelektualac, čovek definitivno nije kalibar političara, jednostavno, treba da si pomalo šljam da bi plivao tamo, a on to nije. On ima zdrav društveno korisni i moralni sistem vrednosti i u skladu sa njim su i njegovi tekstovi i izjave koje uvek vrlo konkretno i jasno obrazlažu probleme koji nas okružuju.

Neko iz mase, zamolio bih te da ne govoriš loše o pederima, bilo kakva diskriminacija na forumu nije dozvoljena, pa ni seksualna.

_________________
"I believe that unarmed truth and unconditional love will have the final word in reality".

Dr. Martin Luther King Jr.


Vrh 
 Profil  
 
 Tema posta: Re: Dve sahrane
 Post Poslato: 05 Nov 2013 17:27 
OffLine
The Prvokator
Korisnikov avatar

Pridružio se: 09 Jan 2007 18:08
Postovi: 3423
Lokacija: Pazova Stara
RicMan je napisao:
Garnet, ajde napiši šta nije tačno iz teksta, pa da pričamo o tome, sve ostalo ne bih da komentarišem. Imaš lepo navedeno čime se bavio Tijanić u životu, čime Srđan, pa možemo da pričamo o tome, ko je šta uradio za Srbiju i kako.


Aj za početak.
Deo texta Koraća, da Popović je besplatno branio ljude koji su došli u politički sukob sa državom je LAŽ, odnosno nije tačno.

_________________
Boj ne bije svjetlo oružije, već boj bije lobi u američkom kongresu...

VRH
CAR
ALAL VERA
KRALJ


Vrh 
 Profil  
 
 Tema posta: Re: Dve sahrane
 Post Poslato: 06 Nov 2013 03:11 
OffLine
WitchKing
Korisnikov avatar

Pridružio se: 20 Apr 2006 00:10
Postovi: 10981
Lokacija: Stara 'zova
bigfoot je napisao:
RicMan je napisao:
Garnet, ajde napiši šta nije tačno iz teksta, pa da pričamo o tome, sve ostalo ne bih da komentarišem. Imaš lepo navedeno čime se bavio Tijanić u životu, čime Srđan, pa možemo da pričamo o tome, ko je šta uradio za Srbiju i kako.


Aj za početak.
Deo texta Koraća, da Popović je besplatno branio ljude koji su došli u politički sukob sa državom je LAŽ, odnosno nije tačno.


Kažeš to na osnovu čega?

_________________
"I believe that unarmed truth and unconditional love will have the final word in reality".

Dr. Martin Luther King Jr.


Vrh 
 Profil  
 
 Tema posta: Re: Dve sahrane
 Post Poslato: 06 Nov 2013 09:28 
OffLine
Glavni Baya!
Glavni Baya!
Korisnikov avatar

Pridružio se: 31 Avg 2007 00:38
Postovi: 5303
Lokacija: St.Banovci
Zeljko je napisao:
Pa koje veze sto je usao u politiku i sto komentarise politicku situaciju u zemlji? Pa drustvu je to i potrebno. Sta, treba svi da cutimo i da klimamo glavom i kazemo jes jes?
Sta, treba nam Korac i Brankica Stankovic da nam kazu da se desila Srebrenica i kakve sve gadosti se desavaju u SOPSTVENOJ zemlji??? Pa ako je zaista tako onda smo mi zaista u patosu i nema nam pomoci. Slobini kadrovi NIKADA i ne bi ni rec zucnuli o svim problemima u nasoj zemlji i dalje bi govorili kako smo mi eto bespomocne zrtve i kako je Sloba bio sam protiv celog sveta, eto sta se tu moze (a za to vreme Rade Markovic i ekipa spaljuju sve dokaze koje bi potvrdili gadosti koje su oni cinili). I ne mesaj tu zlocinacku kamarilu DB-a, Slobu sa narodom. To nema nikakve veze jednim sa drugim, kad ces to ukapirati? To je bila banditsko lopovska vlast u najgorem mogucem obliku, ubijali su kad i koga stignu. Sta mislis da ce takvi opasni likovi da dodju na tv i da nam kazu "e brate ratosiljali smo se onog izdajnika Stambolica i Curuvije." I dan danas slusam obican narod kako kaze, i trebalo ih je ubiti, oni su bili izdajnici. Tebi to nista ne govori u kakvom psihickom problemu je ovaj narod???
E, i kad je koliko toliko ta banda raskrinkana, onda su polako pocele u javnost da cure informacije o tome STA SU ZAPRAVO radili, i onda se vecina naroda toboze cudi, ma jaoo to je nemoguce, pa kako to kad smo mi zrtve i nebeski narod?
Ne, ja ne branim nikoga, i zapad ima dosta krivice u svemu tome, ali najvecu odgovornost i krivicu snose ova pomenuta ekipa koja je cinila gadosti u sopstvenoj drzavi a i sire.
Pogresio sam, psiholog je, pa sta.
Hajde reci mi sta je Korac to pogresno rekao u svojim tekstovima ili govorima???
Ovo za bombardovanje ti uopste nije neki argument. Pa sta onda sto je to rekao??? I to ga cini izdajnikom?? Svasta. Znas li sta znaci biti izdajnik??
I opet vidis neku teoriju zavere u nama. Ja nista ne krijem. Pa sta ako je branio te ljude.


Nema potrebe da mi Korać govori šta je radio Sloba,znam ja to bolje od njega,i od ovih pobegulja.Brankicu ženu poštujem i cenim njen rad.Mada sam i tu siguran,da nije sama i da je neko gura.Ali nema veze,podržavam je u njenom radu.Tebi je očigledno bitno da TI NEKO STALNO GOVORI KO JE ŠTA URADIO,ne znam jel ne znaš svojom glavom da misliš pa neko mora da ti to ponavlja?Treba Korać da mi priča o devedesetim,Srebrenici?I što ne priča o Jasenovcu,Medačkom džepu,Gospiću,našoj Srebrenici?Kada budu svi oni pričali o tome,O SVIM ZLOČINIMA I ZLOČINCIMA,ja se više u ovakvim temama neću ni oglašavati.To su plaćenici,sa duplim aršinima koji pljuju po svojoj zemlji.Kraj.Nije mi argument bombardovanje?Pa šta ako je rekao?Ti si izdajnik isto.Branio Tuđmana,Šešelja i tebi je to ok?Arkana?A ovde sereš o Tijaniću i Slobi.Licemer.

_________________
Lepom rečju i pištoljem,možete postići mnogo više nego samo lepom rečju.
By Al Capone


Vrh 
 Profil  
 
Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
 
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 46 Posta ]  Idi na stranicu 1, 2, 3, 4  Sledeća

Index boarda » Opste teme » Politika, drustvo, socijalni odnosi


Ko je OnLine

Korisnici koji su trenutno na forumu: Nema registrovanih korisnika i 1 gost

 
 

 
Ne možete postavljati nove teme u ovom forumu
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu
Ne možete monjati vaše postove u ovom forumu
Ne možete brisati vaše postove u ovom forumu
Ne možete slati prikačene fajlove u ovom forumu

Pronađi:
Idi na:  
cron
Prevod - www.CyberCom.rs