Registruj se    Prijavite se    Forum    Pretraga    FAQ

Index boarda » Opste teme » Knjizevnost i umetnost
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 20 Posta ]  Idi na stranicu 1, 2  Sledeća
Autoru Poruka
 Tema posta: Sajam Knjiga u Beogradu, 2011
 Post Poslato: 20 Okt 2011 14:36 
OffLine
WitchKing
Korisnikov avatar

Pridružio se: 20 Apr 2006 00:10
Postovi: 10987
Lokacija: Stara 'zova
Idete li, šta kupujete, koji su planovi?

Ja pikiram na knjige o fotografiji Skota Kelbija, sve tri će verovatno da pojedu sav budžet pošto će oko soma da bude komad, ima ih tri. :(

Citiraj:
Termin: od 23. do 30. oktobra 2011. godine.

Slogan: Knjige spajaju ljude.

Počasni gost: Portugalski jezik. Moto nastupa počasnog gosta je – Jedan jezik, mnoge kulture. Ove godine, portugalski jezik, kojim govori 250 miliona ljudi u svetu, umesto zemlje, imaće počasno mesto na Sajmu knjiga u Beogradu. Portugalski jezik i književnost osam luzofonih zemalja (Angola, Brazil, Gvineja Bisao, Zelenortska ostrva, Istočni Timor, Mozambik, Portugal, Sao Tome e Prinsipe) biće predstavljen publici Beogradskog sajma knjiga. Ambasade Angole, Brazila i Portugala koje imaju svoje ambasade u Srbiji, u ime ostalih luzofonih zemalja, pripremaju raznoliki književni i kulturni program uz prisustvo autora i umetnika koji će predstaviti svoje knjige i kulturu zemlje iz koje dolaze.

Učesnici: Na površini od 30.091 bruto kvadratnih metara, predstaviće se preko 800 izdavača iz zemlje i inostranstva.

Izdavači iz inostranstva: pored ovih zemalja na ovogodišnjem Sajmu knjiga učestvuju izdavači iz Austrije, Nemačke, Francuske, Holandije, Španije, Češke, Rumunije, Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Izraela, Irana, Japana, Kine, Kube, Rusije i Belorusije.

Otvaranje Sajma knjiga: U ime počasnog gosta Sajam će pozdraviti Mija Koto (1955), pisac iz Mozambika, jedan od najeminentnijih afričkih pisaca na portugalskom jeziku. Njegova proza prožeta je elementima usmene tradicije Mozambika i novim rečima koje je stvorio stapajući portugalski jezik sa mozambikanskim dijalektima. Studirao je medicinu, potom biologiju, bavio se isključivo novinarstvom i pisao. Svoju prvu knjigu poezije Začetak rose objavio je 1983. godine, dok je prvi roman Mesečarska zemlja objavio 1992. Knjige Mije Koto objavljene su u 20 zemalja sveta, a knjiga Reka zvana vreme, kuća zvana zemlja prevedena je i na srpski jezik.

Svečano otvaranje je u nedelju, 23. oktobra u 18h u hali 1 Beogradskog sajma.

EUNIC: Zajednički nastup na 56. Međunarodnom beogradskom sajmu knjiga imaju četiri instituta za kulturu iz zemalja Evropske unije u Beogradu: Austrijski kulturni forum, Francuski institut, Gete institut i Institut Servantes. Upoznavanje publike sa zemljama i kulturama koje predstavljaju, odvijaće se kroz program koji sadrži "EUNIC – kviz" čiji će pobednici dobiti vredne nagrade, koncert na više jezika i ekološki atelje.
EUNIC čine Instituti za kulturu država Evropske Unije koji među sobom stvaraju mreže ostvarujući uspešnu saradnju. Njegov cilj je da poboljša i širi kulturnu raznolikost i razumevanje među evropskim društvima i da učvrsti međunarodni dijalog i kulturnu saradnju sa zemljama van Evrope.

PROGRAMI

Forum Sajma knjiga: pokreće važne strateške teme izdavaštva i književne produkcije, ali i teme fenomenologije knjige, odnosa knjige i medija, predstavljanja knjige u javnosti, uz učešće pisaca, urednika, izdavača, univerzitetskih profesora, novinara.
Teme Foruma Sajma knjiga:
Treba li knjizi PR? Pored predstavnika izdavača, elektronskih medija i književnih glasila, o ovoj temi razgovaraće Aleksandra Rašić Radosavljević, Bojana Radić i Tamara Krstić kao moderator.
Sufinansiranje izdavaštva: pomoć ili obmana? Uz učešće predstavnika izdavača i Ministarstva kulture stručni sagovornici su Ljubiša Rajić, Milena Dragićević Šešić i Dejan Ilić.
Biblioteke budućnosti. Medisa Kolaković, Željko Vučković i Dejan Vukićević govore o metamorfozi riznice znanja.
Pravopis i pismenost: Novinari, srbisti, filolozi prate razvoj jezika naših knjiga, sa stručnim sagovornicima: Dragoljubom Perićem, Anđelkom Cvijić i Radom Stijović.
Elektronski svet knjige i informacija: U saradnji sa Bibliotekarskim društvom Srbije i podršku moderatora Jasmine Ninkov, o ovoj temi govoriće Luiz Edvards i Paul Sterdžis iz Engleske i Breda Karun iz Slovenije.
Ćaskaonice: Pekiću u čast razgovaraće se o istoriji rata i zločina, sarkastičnim regionalnim istorijama i istorijama mašte i košmara.O ovim temama razgovaraće Borivoje Adašević, Igor Marojević, Srđan Srdić, Srđan Tešin, Mića Vujičić, Saša Ilić i Sreten Ugričić.
Strip radionice: strip programi pokazuju kako književnost druguje sa (prividno) vanknjiževnim likovima uz podršku "stripadžija" iz zemlje i sveta.
Poezija i okružje: dovodi nove pesničke prakse: živu pesničku reč i nove strategije u istraživanju odnosa jezika i sveta. Pored prdstavljanja Andrićeve lirike, laureata Zlatnog ključa Smedereva, predstaviće se pesnici iz Slovenije, Katalonije, Hrvatske i Makedonije.
Konferencije: su nov vid povezivanja publike, pisaca, izdavača i proučavalaca književnosti i kulture, na kojima će se govoriti o digitalnoj kulturi, postkolonijalnoj književnosti i delu Ive Andrića na filmu i televiziji.
Agora: pored predstavljanja knjiga, časopisa, edicija, eseja... iz ovog tematski bogatog programa izdvajamo promociju prvog toma Srpske enciklopedije u izdanju Matice srpske i Maribora kao evropske kulturne prestonice 2012. godine.
Sedmi godišnji susret bibliotekara: tema ovogodišnjeg susreta bibliotekara Srbije je "Novi Zakon o obaveznom primerku publikcije".
Izložbe: pored izložbe počasnog gosta, "Putovanje kroz Portugaliju, zelenu zemlju" autora Dragoljuba Zamurovića biće priređene i izložbe: "Ivo Andrić, pisac i diplomata", "Branko Miljković", "Sava Tekelija", "Fotografije prvih izdanja knjiga Dositeja Obradovića", "Slobodan Selenić", "Borislav Pekić", "Kultura ćirilice", "Dani ćirilice", "Tipografska škola ćirilice – Tipometar", "Preobraženja - 20 godina", "Ilustracije i stripovi", Međunarodna izložba karikatura "World press cartoon 2011" Sintra-Portugal i izložba "Pergament koncertina" - Leposave Sibinović.
Izdavači predstavljaju: svoja nova izdanja i autore. Tokom ovih programa na štandovima svojih izdavača učestvovaće brojni savremeni srpski i svetski pisci.
Školski dan: Svečano otvaranje je u četvrtak, 27. oktobra u 11h u Hali 1. Sajamski dan posvećen organizovanim posetama učenika, nastavnika, studenata i profesora. Izdavači pripremaju poseban sadržajan program namenjen đacima, studentima i profesorima.

Porodični dan: 25. i 26. oktobar 2011. porodicama će biti omogućeno da posete sajam knjiga uz posebne popuste.

Nagrade Međunarodnog beogradskog sajma knjiga:

Izdavač godine
Izdavački poduhvat godine
Dečija knjiga
Novinu ovogodišnje manifestacije predstavlja sistem ocenjivanja produkcije u kome izdavači samim učešćem na Sajmu knjiga automatski konkurišu za nagrade, bez posebnog prijavljivanja.

Uručenje nagrada Međunarodnog beogradskog sajma knjiga je u četvrtak, 27. oktobra u 12h u sali Slobodan Selenić, hala 2 nivo B.

Pored tradicionalnih nagrada za izdavaštvo biće dodeljena i nagrada "Dositej Obradović" koja se svake godine dodeljuje stranom izdavaču sa kontinuiranim doprinosom u objavljivanju i promociji srpske književnosti.

Uručenje nagrade "Dositej Obradović" je u ponedeljak, 24. oktobra u 18h u sali Slobodan Selenić, hala 2, nivo B.

Otvorena knjiga: poslednjeg dana Sajma knjiga predstavnik luzofonih zemalja svečano će predati Otvorenu knjigu predstavniku Mađarske, zemlji koja će biti počasni gosti 57. Međunarodnog beogradskog sajma knjiga 2012. godine.

Predaja otvorene knjige je u nedelju, 30. oktobra u 12h u sali Slobodan Selenić, hala 2, nivo B.

Radno vreme Sajma knjiga: od 10 do 21h. Još jedna novina ovogodišnje manifestacije je produženo radno vreme za jedan sat.

Ulaznice: cena ulaznica na 56. Međunarodnom beogradskom sajmu knjiga ostale su nepromenjene u odnosu na prošlu i predprošlu godinu - pojedinačna ulaznica je 250, ulaznica za grupne posete 150 dinara. Cena porodične ulaznice je 600 dinara.

_________________
"I believe that unarmed truth and unconditional love will have the final word in reality".

Dr. Martin Luther King Jr.


Vrh 
 Profil  
 
 Tema posta: Re: Sajam Knjiga u Beogradu, 2011
 Post Poslato: 21 Okt 2011 08:58 
OffLine
Glavni Baya!
Glavni Baya!
Korisnikov avatar

Pridružio se: 31 Avg 2007 00:38
Postovi: 5303
Lokacija: St.Banovci
Zadnji deo PLIV-a.Sada je oko 2.800,nadam se popustu. :D Ako budžet dopusti,pogledati još nešto od epske fantastike.

_________________
Lepom rečju i pištoljem,možete postići mnogo više nego samo lepom rečju.
By Al Capone


Vrh 
 Profil  
 
 Tema posta: Re: Sajam Knjiga u Beogradu, 2011
 Post Poslato: 21 Okt 2011 10:05 
OffLine
Robocop
Korisnikov avatar

Pridružio se: 18 Apr 2006 08:37
Postovi: 3304
Lokacija: u kancelariji
Ja s vremena na vreme cimnem skolskog koji mi nabavi po VP ceni :)

Svi PLIV-ovi kako ih garnet zove su me izasli 3300din ;)

Sad sam u fazonu da citam na netbook-u ove naslove sto jos nisu prevedeni na srpski - dok ne stigne neki Kindle ...

_________________
while(!asleep()) sheep++;


Vrh 
 Profil  
 
 Tema posta: Re: Sajam Knjiga u Beogradu, 2011
 Post Poslato: 21 Okt 2011 11:15 
OffLine
Glavni Baya!
Glavni Baya!
Korisnikov avatar

Pridružio se: 31 Avg 2007 00:38
Postovi: 5303
Lokacija: St.Banovci
Ti imaš vezu,jbg. :lol: I ja sam prethodne plaćao za dosta umanjenu cenu,al ovo je novo.Nema veze,za knjige mi nije žao da dam kintu.Ići ću najverovatnije odmah u nedelju.

_________________
Lepom rečju i pištoljem,možete postići mnogo više nego samo lepom rečju.
By Al Capone


Vrh 
 Profil  
 
 Tema posta: Re: Sajam Knjiga u Beogradu, 2011
 Post Poslato: 22 Okt 2011 20:25 
OffLine
Forumdžija u Razvoju!
Forumdžija u Razvoju!
Korisnikov avatar

Pridružio se: 04 Mar 2011 13:04
Postovi: 164
Lokacija: koordinatni sistem konfuzije
prvi dan je i ulaz 100 dindza , al' bude i guzva

_________________
Stižu nas priče kojima plaše dečake,lažu nas oni koji nam duguju sve,
moraš da mi oprostiš što nemam razuma,ovaj sistem i najboljima život uzima.


Vrh 
 Profil  
 
 Tema posta: Re: Sajam Knjiga u Beogradu, 2011
 Post Poslato: 24 Okt 2011 08:19 
OffLine
Glavni Baya!
Glavni Baya!
Korisnikov avatar

Pridružio se: 31 Avg 2007 00:38
Postovi: 5303
Lokacija: St.Banovci
Odložio za sredu. :-x

_________________
Lepom rečju i pištoljem,možete postići mnogo više nego samo lepom rečju.
By Al Capone


Vrh 
 Profil  
 
 Tema posta: Re: Sajam Knjiga u Beogradu, 2011
 Post Poslato: 24 Okt 2011 13:13 
OffLine
WitchKing
Korisnikov avatar

Pridružio se: 20 Apr 2006 00:10
Postovi: 10987
Lokacija: Stara 'zova
wanadoo je napisao:
prvi dan je i ulaz 100 dindza , al' bude i guzva


Bogami je bila gužva.

Kupio prve dve "knjige o digitalnoj fotografiji" Stiva Kelbija, Artura Klarka, Parsonsa i biografiju Kurta Kobejna za smešne novce.

Inače, cene i nisu baš nešto posebno sajamske.

_________________
"I believe that unarmed truth and unconditional love will have the final word in reality".

Dr. Martin Luther King Jr.


Vrh 
 Profil  
 
 Tema posta: Re: Sajam Knjiga u Beogradu, 2011
 Post Poslato: 24 Okt 2011 13:17 
OffLine
Glavni Baya!
Glavni Baya!
Korisnikov avatar

Pridružio se: 31 Avg 2007 00:38
Postovi: 5303
Lokacija: St.Banovci
Da nisi možda na Laguninom štandu snimio cenu za zadnji deo PLIVA?Čisto da znam.

_________________
Lepom rečju i pištoljem,možete postići mnogo više nego samo lepom rečju.
By Al Capone


Vrh 
 Profil  
 
 Tema posta: Re: Sajam Knjiga u Beogradu, 2011
 Post Poslato: 24 Okt 2011 13:55 
OffLine
WitchKing
Korisnikov avatar

Pridružio se: 20 Apr 2006 00:10
Postovi: 10987
Lokacija: Stara 'zova
Nisam... Enormna gužva, jedva si mogao prići štandovima, pogotovu lagunionom.

_________________
"I believe that unarmed truth and unconditional love will have the final word in reality".

Dr. Martin Luther King Jr.


Vrh 
 Profil  
 
 Tema posta: Re: Sajam Knjiga u Beogradu, 2011
 Post Poslato: 24 Okt 2011 17:50 
OffLine
Napredni Forumdžija!
Napredni Forumdžija!

Pridružio se: 03 Apr 2011 19:21
Postovi: 385
Lokacija: Golubinci
Нажалост ове године нећу моћи. Волим сајам књига. Опушта ме.


Vrh 
 Profil  
 
 Tema posta: Re: Sajam Knjiga u Beogradu, 2011
 Post Poslato: 25 Okt 2011 08:35 
OffLine
Glavni Baya!
Glavni Baya!
Korisnikov avatar

Pridružio se: 31 Avg 2007 00:38
Postovi: 5303
Lokacija: St.Banovci
Ok,hvala.

_________________
Lepom rečju i pištoljem,možete postići mnogo više nego samo lepom rečju.
By Al Capone


Vrh 
 Profil  
 
 Tema posta: Re: Sajam Knjiga u Beogradu, 2011
 Post Poslato: 26 Okt 2011 13:45 
OffLine
WitchKing
Korisnikov avatar

Pridružio se: 20 Apr 2006 00:10
Postovi: 10987
Lokacija: Stara 'zova
Silna me radost obuzela kada sam video Tri Posleratna Druga od Balaševića u ukoričenom izdanju. Radost je trajala kratko, dok nisam video cenu. 2100 dinara. Ti ljudi su bolesni.

_________________
"I believe that unarmed truth and unconditional love will have the final word in reality".

Dr. Martin Luther King Jr.


Vrh 
 Profil  
 
 Tema posta: Re: Sajam Knjiga u Beogradu, 2011
 Post Poslato: 31 Okt 2011 12:10 
OffLine
Glavni Baya!
Glavni Baya!
Korisnikov avatar

Pridružio se: 31 Avg 2007 00:38
Postovi: 5303
Lokacija: St.Banovci
Bio u subotu,nesnosna gužva.Srećom nisam klince vodio.Opšti utisak je da su knjige mogle biti jeftinije,kao i ulaznice.Pazario Hoseinia i to lovac na zmajeve,hiljadu čudesnih sunaca,Ditrihovog Atilu,bič božiji,Boru i šta je pesnik hteo da kaže(za tasta :D ),za malog priručnik za dečake(odlična knjiga sa korisnim savetima),zašto nismo razumeli Zorana Đinđića-filozofija jedne demokratije,i od Alnarija dobio jednu na poklon,al da me ubiješ zaboravih joj ime(toliko je dobra :lol: ).Snimio još jedno 5-6 naslova što ću da nabavim preko drugara sa velikim popustom.Ono zbog čega sam najviše išao,Ples sa zmajevima od Martina,još nema,tj. prevod nije završen.Na štandu su rekli do kraja godine.Taman za božićni sajam u domu sindikata.Na sajmu sam našao knjigu na engleskom,1016 strana,prava debela,za zimu! :D Trejsi Ševalije potpisivala knjigu,red bio kao za ulje,preko puta nje Eva Ras,nigde nikog. :) Još su snimljeni Vesna Dedić(naprćila sifone,nogice izbacila,zamalo da kupim knjigu :lol: )Bora Čorba,Kuićka,Vidojković,kao i onaj Bigović iz Montevidea.Bio sa devojkom a klinke iz unutrašnjosti navalile da slikaju sa njim,red deset metara.Mala celo vreme prevrće očima,a ovaj dofatio one klinke ne pušta. :D Krivo mi je što nisam našao štand Press-a,imao sam kupone za besplatne knjige,al ćorak. :(

_________________
Lepom rečju i pištoljem,možete postići mnogo više nego samo lepom rečju.
By Al Capone


Vrh 
 Profil  
 
 Tema posta: Re: Sajam Knjiga u Beogradu, 2011
 Post Poslato: 31 Okt 2011 14:02 
OffLine
WitchKing
Korisnikov avatar

Pridružio se: 20 Apr 2006 00:10
Postovi: 10987
Lokacija: Stara 'zova
Nama rekoše za novog Martin - u aprilu.

_________________
"I believe that unarmed truth and unconditional love will have the final word in reality".

Dr. Martin Luther King Jr.


Vrh 
 Profil  
 
 Tema posta: Re: Sajam Knjiga u Beogradu, 2011
 Post Poslato: 01 Nov 2011 11:20 
OffLine
Glavni Baya!
Glavni Baya!
Korisnikov avatar

Pridružio se: 31 Avg 2007 00:38
Postovi: 5303
Lokacija: St.Banovci
Pazi,nije isključeno da se ovaj lik zeznuo,to je par meseci razlike.Ali nadam se da je pravi info kraj godine.

_________________
Lepom rečju i pištoljem,možete postići mnogo više nego samo lepom rečju.
By Al Capone


Vrh 
 Profil  
 
Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
 
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 20 Posta ]  Idi na stranicu 1, 2  Sledeća

Index boarda » Opste teme » Knjizevnost i umetnost


Ko je OnLine

Korisnici koji su trenutno na forumu: Nema registrovanih korisnika i 4 gostiju

 
 

 
Ne možete postavljati nove teme u ovom forumu
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu
Ne možete monjati vaše postove u ovom forumu
Ne možete brisati vaše postove u ovom forumu
Ne možete slati prikačene fajlove u ovom forumu

Pronađi:
Idi na:  
cron
Prevod - www.CyberCom.rs